Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Achilles '29 1 - SVW 1

Achilles '29 1 - SVW 1

Vorig seizoen was de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in de 1e klasse. SVW kwam op een 0-1 voorsprong in de eerste helft door een doelpunt van Ahmed Kelifa. In de tweede helft was er weinig aan de hand maar werd een foutieve terugspeelbal meteen afgestraft door Joël Tshibamba. Vlak voor tijd kopte Marco Kooijmans de 2-1 binnen waardoor SVW zich alsnog liet ringeloren door de thuisploeg.

Achilles’29 degradeerde vorig seizoen naar de 2e klasse en was voornemens om nu een rol te gaan spelen in deze klasse. De eerste periode begon het niet verkeerd want deze wist men ook binnen te halen waardoor het sowieso een toetje te pakken heeft maar men speelde voor het kampioenschap. Die ambitie moest het al snel in de 2e periode na een aantal verlies partijen aan de kant schuiven. Met nog 5 wedstrijden te spelen heeft het 10 punten minder dan koploper Roda Boys. Tien wedstrijden werden winnend afgesloten waaronder pas geleden nog met 2-1 van koploper Theole. Driemaal moesten de punten gedeeld worden; WSC pakte een punt in Groesbeek (1-1). Deze competitie werd er 8 keer verloren waaronder afgelopen zaterdag met 4-0 bij hekkensluiter Sleeuwijk. Deze nederlaag koste oud-prof Patrick Pothuizen de kop bij Achilles’29, dat hem de laan heeft uitgestuurd.

SVW verloor met 2-0 bij runner-up Theole, geen schande maar de wijze in vooral de 2e helft baart zorgen richting de toekomst want het verschil met de nacompetitie plekken is maar 3 punten en ook directe degradatie is met 6 punten nog niet geheel uit beeld. Daardoor moet SVW in dit seizoen naar beneden blijven kijken en heeft het een resultaat nodig. Een resultaat dat het eerder dit seizoen wel boekte tegen de tegenstander. In het thuisduel werd er met 1-0 gewonnen door een laat doelpunt van Hicham Farhou. Een resultaat dat trainer Roël Liefden en zijn mannen graag zouden willen herhalen.

Op Sportpark de Heikant wordt er op het vervelende tijdstip van 18:00 uur afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is dhr Düzdüsen.