DZC '68 1 - SVW 1

DZC '68 1 - SVW 1

Dit wordt de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in Doetinchem. Wel was er het heen duel. De gasten wonnen met 1-4. Hicham Farhou maakte via de stip nog wel de gelijkmaker maar voor de rust liep men uit naar een 1-3 voorsprong. In de tweede helft maakte Jesper Vonk nog een vierde treffer.

De Doetinchemse zaterdagclub’68 staat op een 4e positie op de ranglijst met 35 punten uit 21 wedstrijden. Het wist 10 overwinningen binnen te halen. Oranje Wit werd met 3-0 verslagen en ook bij Nivo Sparta werd er met 1-3 gewonnen. Vijfmaal dienden de punten gedeeld te worden: Tegen SVL kwam het bijvoorbeeld niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Er gingen 6 duels verloren: Scherpenzeel won met 6-2 en twee weken terug ging DZC’68 fors onderuit in Leerdam tegen LRC met 6-1. Eindigen in de top 3 lijkt niet meer te lukken voor het elftal van het duo Bas van London en Ralf Timmer, die het sinds februari over hebben genomen nadat trainer Jos van der Veen vertrok bij de club. Jesper Vonk is met 10 doelpunten de clubtopscorer.

SVW is nagenoeg klaar in de 1e klasse. Alleen een wonder kan het elftal nog in de 1e klasse houden. In het duel met Nivo Sparta werd een 3-0 ruststand nog totaal weggegeven in de tweede helft waardoor het uiteindelijk met een pijnlijke 4-6 nederlaag van het veld stapte. Door deze nederlaag is het alleen in theorie nog mogelijk om te handhaven, realistisch bezien een onmogelijke klus. Wel zal SVW met opgeheven hoofd de laatste drie duels in gaan. SVW en trainer Tutu N’dona besloten om uit elkaar te gaan waardoor Mohammed Hammouti aanstaande zaterdag als eindverantwoordelijke voor de groep zal staan. Denzel Libretto ontbreekt wegens een schorsing bij de streepjes. Mounir el Ouazizi heeft zich totaal naar 10 doelpunten gebracht in de competitie.

Op Sportpark Zuid wordt er om 15:00 uur afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van dhr Roel van der Werff uit Drunen. Hij wordt geassisteerd door dhr Marvin van Tent en Lars Bosch.