Sportweg 6
7006GJ
DOETINCHEM
tel. 06-43737630

SVW heeft één seizoen mogen proeven aan het 1e klasse niveau. Na de forse 7-1 nederlaag tegen het effectieve DZC’68 is een terugkeer naar de 2e klasse een vaststaand feit.

Onder leiding van interim trainer Mohammed Hammouti, keek een gehavend SVW al snel tegen een achterstand aan. SVW voetbalde te kort op eigen helft, wat balverlies opleverde en Jesper Vonk schoof de bal onder inval-keeper Pascal Jonker binnen: 1-0. SVW kwam iets beter in het duel toen op het half uur de 2-0 viel, Rutger Ebbers vertrok vanuit het middenveld en was koeltjes in de afwerking. In de 38e minuut was doelman Jonker te laat en veroorzaakte een strafschop die zuiver werd ingeschoten door Jesper Vonk. Een minuut later stond het al 4-0. Een lange bal over de verdediging waar de niet buitenspel staande Cas Evers hoog in het doel raak schoot. In de 44e minuut profiteerde Jesper Vonk nogmaals van het foutenfestival wat SVW heette deze middag: 5-0!

De tweede helft was iets dragelijker voor de streepjes. De thuisploeg nam wat gas terug en iets voorbij het uur kwam SVW tot een eretreffer. Een slim en snel genomen vrije trap werd gort droog binnen geschoten door Hicham Farhou: 5-1. Invaller Tolgahan Yayla zette zich met twee treffers ook nog op het formulier. Eerst schoot hij een kort genomen hoekschop via Abdus Zencirkiran binnen. Een paar minuten later verraste hij zijn opponent aan de binnenkant en volleerde de 7-1 tegen de touwen. Jonker voorkwam tien minuten voor tijd een nog grote marge.

Met deze forse 7-1 nederlaag moet de gifbeker helemaal leeg bij de streepjes.

Volgende week wacht Oranje Wit in Gorinchem als volgende tegenstander.
Op Sportpark Molenburg wordt er om 14:30 uur afgetrapt.