De Zwerver 1 - SVW 1

De Zwerver 1 - SVW 1

Morgen wacht de laatste competitie voor de streepjes. In competitie verband wist SVW nog nooit te winnen in Kinderwijk. De eerste ontmoeting dateert van het seizoen 2003/04. Ondanks een hattrick van Ben Bakker verloren de streepjes met 6-3. In 2010 werd het een kansloze 5-0 nederlaag. Hugo Pennin en Shagmar Mari scoorden beide tweemaal. In 2016 won SVW wel een bekerontmoeting. Michael Potkamp was met twee doelpunten de grote man in de 1-3 zege. De laatste officiële ontmoeting was in het seizoen 2018/19. De thuisploeg nam een snelle 2-0 voorsprong maar in de tweede helft kwam SVW via Hicham Farhou terug en had ook het initiatief maar zag de Zwerver aan de andere kant er toch 3-1 van maken. Youssef Boudou maakte nog de 3-2 maar vlak voor tijd besliste Guido Luiten het duel: 4-2.

De Zwerver is aan een prima seizoen bezig. Het heeft zelfs nog zicht op nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse maar is afhankelijk. Zelf moet het winnen van SVW en dan mag Roda Boys niet winnen op bezoek bij het al uitgespeelde EBOH. Het bezet de 3e plek met 43 punten. Het wist 12 overwinningen binnen te slepen waaronder vorige week toen het uitschoot in Aalst door maar liefst met 1-6 te winnen. Glenn Weijts maakte 4 doelpunten. Zeven keer moesten de punten gedeeld worden, nog niet zolang geleden werd het in Nieuwendijk 3-3 tegen Altena. Er gingen 6 duels verloren waaronder het duel tegen het gedegradeerde Sleeuwijk, waar het met 4-0 fors onderuit ging. Trainer Joery van der Waal beschikt in Weijts zijn clubtopscorer. De spits die vertrekt naar Hellevloetsluis is met 19 doelpunten inmiddels ook de competitie topscorer. Op gepaste afstand gevolgd door Guido Luiten, Jeremain Brebout en Rick Verloop die allen 8 doelpunten maakten.

SVW is kampioen geworden van de 2e klasse F. Na de 4-2 zege op Drechtstreek en de forse nederlaag van concurrent Roda Boys bedraagt het punten verschil 7 dus kunnen we spreken over een dik verdiende titel. Een schitterende prestatie van de spelers en staf van de streepjes. Trainer Tutu N’dona en zijn elftal zullen ook het laatste duel winnend willen afsluiten. In het heen duel kregen we een actieve eerste helft voorgeschoteld met een 2-2 ruststand. In de tweede helft werd het verschil gemaakt door een kopbal van Yosief Ghide en na goed doorjagen van Musab Abdirahman. Mounir el Ouazizi (15 doelpunten) en Hicham Farhou (12 doelpunten) zullen hun totaal het laatste duel willen uitbreiden als clubtopscorers.

Op Sportpark de Schans wordt er om 14:30 uur afgetrapt.
De wedstrijd staat onder leiding van dhr Patrick de Meyer uit Terneuzen.