Woudrichem 1 - SVW 1

Woudrichem 1 - SVW 1

Woudrichem uit is voor de streepjes geen gemakkelijke wedstrijd gezien het verleden. De eerste ontmoeting dateert van het seizoen 2004/05. De thuisploeg won met 3-0. In 2009 eindigde het in een 0-0 gelijkspel, Sander Romijn pakte direct naar rust dmv een tweede gele kaart een rode prent. In 2013 was de enige zege van de streepjes in ‘Woerkum’. Een bekerzege door twee doelpunten van Khalid Bendami (2-3). In het seizoen 2015/16 eindigde het tumultueuze duel in een 2-2 gelijkspel. Ahmed Kelifa scoorde binnen een kwartier twee keer voor SVW maar diep in de blessuretijd kreeg men de 2-2 nog om de oren. Een seizoen later een kansloze nederlaag door aan hattrick van Yoeri Duijzer. Laatste editie was in 2017. Hicham Farhou en Denzel Libretto scoorden namens SVW maar genoeg voor een resultaat was het niet: 4-2.

Woudrichem is aan een vrije val bezig op de ranglijst. Het moet zelfs met een schuin oog naar beneden kijken nadat het de laatste vier duels op een rij verloor. Vorige week ging het kansloos met 4-0 onderuit bij de Zwerver, stand die bij de rust al behaald werd. Daardoor bezet men nu de 10e positie met 2 punten meer dan Wieldrecht dat zich op de 1e nacompetitie plek bevindt. Woudrichem behaalde 7 overwinningen dit seizoen. Drechtstreek werd een paar weken geleden voor het laatst verslagen met 2-1. Drie keer moesten de punten gedeeld worden, waaronder het knappe 1-1 gelijkspel bij koploper Roda Boys. Tien keer gingen er een duel verloren deze competitie waaronder een 2-5 nederlaag tegen Wieldrecht. Trainer Gerrie Schaap heeft in middenvelder en vrije trappen specialist Tim Saaman zijn clubtopscorer met 9 doelpunten.

SVW heeft zich prima hersteld van de nederlaag bij Roda Boys (4-3). Vorige week werd Altena in het thuisduel met 2-0 verslagen en afgelopen dinsdag werd Wieldrecht in het 10 minuten durende restant met 6-1 naar huis gestuurd. Daardoor pakte de streepjes de tweede periode en heeft het sowieso nacompetitie voor promotie en tevens vond men de aansluiting met Roda Boys, dat één punt meer heeft. Het heenduel werd gemakkelijk gewonnen door SVW. Hicham Farhou was de grote man met drie doelpunten, Ahmed Kelifa complementeerde het viertal doelpunten: 4-1. Mounir el Ouazizi is met 11 doelpunten de clubtopscorer. Hij wordt gevold door Musab Abdirahman (9 goals) en Hicham Farhou (8 doelpunten).

Op Sportpark het Bolwerk wordt er om 14:30 uur afgetrapt.
De wedstrijd staat onder leiding van dhr Michel van de Luitgaarden uit Sliedrecht.
Floot ons eerder in het seizoen uit bij Wilhelmina’26.