Facebook Toestaan Niet toestaan

SVW 1 - De Alblas

SVW 1 - De Alblas

Voorbeschouwing SVW 1 – de Alblas 1

De Alblas kwam in het verleden diverse keren op bezoek in Gorinchem. De laatste ontmoeting was vorig seizoen. Na de winterstop stond het duel gepland. De thuisploeg nam een snelle voorsprong door Naser el Mousati. Direct na de rust besliste Mike Venderbos het duel. Vlak voor tijd deed Björn Trapman nog een duit in het zakje en won SVW vrij eenvoudig met 3-0 van de Alblas.

Vorig seizoen speelde de Alblas zich met een 11e positie veilig. Het zag aan het einde van het seizoen wel diverse spelers vertrekken zoals Erwin van der Heijden, Rhaudy Diamant, Djordi de Boer en Jeffrey Gelderblom. Daarvoor in de plaats werd er vooral jeugd aan de selectie toegevoegd. Daardoor zal het doel dit seizoen zijn zich zsm veilig zien te spelen. In de voorbereiding speelde het o.a. gelijk tegen HSSC’61 (1-1). In de district beker werd het wel uitgeschakeld. In de eerste duel ging het fors onderuit tegen het 2e elftal van ASWH. Thuis werd er wel gewonnen van GSC/ODS (3-0) maar de uitbeurt bij Groote Lindt ging verloren met 3-2. De eerste speelronde van de competitie moest het op bezoek bij SV Meerkerk. De Alblas verloor met 3-0 in Meerkerk. Vorige week kwam buurman Alblasserdam op visite voor de derby. Door doelpunten van Natanja de Haan en Tom van Reeuwijk nam het een 2-1 voorsprong, die lange tijd ook de eindstand leek te worden maar kort voor tijd sloeg Alblasserdam toe en vooral het doelpunt in de blessuretijd kwam hard aan bij de thuisploeg (2-3). Daardoor is de Alblas deze competitie nog puntloos.
Trainer John den Dunnen kan in Gorinchem niet beschikken over doelman René de Ruiter, die een directe rode kaart ontving en voor 5 wedstrijden is geschorst. Afgelopen dinsdag werd er wel een succesje behaald door in Leerdam met 1-4 te winnen van Leerdam Sport in het kader van de EM-Cup.

SVW won ook overtuigend in Schoonhoven. In de 2e helft besliste het duel en liet nog uit naar een 0-4 eindstand. Mounir el Ouazizi en Gino Dix noteerde beide twee doelpunten. Na de eerdere 6-0 overwinning op VVAC staat het bovenaan met 6 punten en een doelsaldo van +10. Mooie cijfers maar tegen de Alblas telt dat niet meer en dient er wederom gewonnen te worden. Trainer Tutu N’dona beschikt over Enes Zencirkiran, die vorige week zijn officiële debuut maakte voor de streepjes.

Op Sportpark Molenburg wordt er om 15:00 uur afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van dhr Marin de Zwarte uit Vlissingen.
Balsponsor is Niels Kleppe Schilderswerken. Pupillen van de week zijn Amir Badaoui en Olaf Kruis.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst