SVW - DE ALBLAS 5-0 "Koploper SVW snel klaar met De Alblas" (verslag: Ronald Tukker)

Onbekend

Ook de derde competitiewedstrijd was een eenvoudige prooi voor SVW. Na een 6-0 en een 4-0 zege, werd het vanmiddag op een zonovergoten sportpark Molenburg 5-0 tegen De Alblas. De hekkensluiter had weinig in te brengen tegen de Gorinchemse koploper van de 3e klasse C.

Na 8 minuten lag het openingsdoelpunt al in de touwen. Na een goede aanval over rechts stond Mounir el Ouazizi op de goede plek om de 1-0 van dichtbij binnen te tikken. In de 19e minuut was diezelfde El Ouazizi wederom attent, toen de bal terugkwam van de paal was de spits als eerste bij de bal en prikte de 2-0 binnen. Even later kopte Ahmed Kelifa prima binnen, na een goede voorzet van Hicham Farhou, 3-0. De wedstrijd was hiermee beslist, aangezien De Alblas aanvallend zo goed als niets had in te brengen en continu onder druk stond.

In de tweede helft nam SVW zichtbaar wat gas terug, zonder in de problemen te komen. Vlak na rust krulde Hicham Farhou de bal nog stijlvol richting verre paal, maar zag zijn inzet net naast zeilen. Pas in de 65e minuut was er het eerste schot op doel van De Alblas. Junior Visser zag zijn schot gepakt worden door doelman Angelo Perini. Twee minuten later maakte Mounir el Ouazizi zijn derde goal van de middag. Na goed doorzetten van Adem Kahraman tikte El Ouazizi van dichtbij de 4-0 binnen. In de 90e minuut was Ahmed Kelifa heel attent na een bal, die van de paal terug kwam. Kelifa zette daarmee de 5-0 eindstand op het scorebord.

SVW heeft nu de nummers 10, 13 en 14 van de ranglijst gehad en staat aanstaande zaterdag voor een eerste testcase in Hardinxveld-Giessendam. De aftrap bij de derby Hardinxveld - SVW zal zijn om 14.30 uur aan de Sluisweg.