Facebook Toestaan Niet toestaan

Groot-Ammers 1 - SVW 1

Groot-Ammers 1 - SVW 1

Voorbeschouwing Groot-Ammers – SVW

SVW gaat voor de eerste zege in de geschiedenis naar Groot-Ammers, de vijf eerdere edities lukte dit niet. Tweemaal wist de thuisploeg te winnen met 3-0 en in 2006 werd het een 2-1 overwinning door treffers van Bas de Vos en Danny vd Vliet. De laatste twee ontmoetingen eindigde in een gelijkspel. In 2007 eindigde het in een 0-0 gelijkspel. De laatste ontmoeting was in het seizoen 2014/2015. Groot-Ammers kwam op voorsprong toen volgde er een afstandsschot (35 meter) van Michael Kooijman voor de gelijkmaker. Voor de rust kwam SVW wederom op achterstand maar dit werd meteen teniet gedaan door een eigen doelpunt van de geel/zwarten. Na de rust was de voorsprong er voor SVW via Hassib Amanzada maar lieten de streepjes het na het verschil nog groter te maken, dit kwam het vlak voor tijd duur te staan toen Danny vd Vliet via de strafschopstip de 3-3 eindstand bepaalde.

De laatste drie seizoenen kwam Groot-Ammers uit in de 4e klasse. Afgelopen seizoen wist het via de nacompetitie te promoveren. In een rechtstreeks duel met vv RFC werd er met 0-2 gewonnen waardoor het terug keerde in de 3e klasse.
Dit seizoen bundelt het aan de onderkant van de ranglijst. Er werden twee zeges behaald: een doelpuntrijk treffen met Streefkerk (4-3) en bij hekkensluiter FC Perkouw werd er met 1-2 gewonnen. Viermaal volgde er een gelijkspel tegen zeker niet de minste ploegen zoals Hardinxveld (2-2) en SV Lopik (1-1). Vijf nederlagen werden er geleden. In het duel met Alblasserdam kreeg het uiteindelijk pas laat in de wedstrijd de deksel op de neus (2-3) en vorige week ging een hele slechte partij verloren bij ‘concurrent’ Schoonhoven (2-1). Daardoor heeft de ploeg van trainer en oud-SVW speler Ferry van Dijk 10 punten binnen gehaald. Yannick de Bondt en Bob van Oosterhout zijn met 5 doelpunten de clubtopscorers van Ammers.

De streepjes lieten zich niet verrassen door de hekkensluiter FC Perkouw. In de eerste helft had men het wel lastig omdat het tempo nog niet dusdanig werd opgevoerd. In de tweede helft gingen de streepjes met een tempo hoger over de tegenstander heen (7-1). Mounir el Ouazizi en Ahmed Kelifa waren beide twee keer trefzeker. Door zijn twee doelpunten is el Ouazizi momenteel weer de club en competitietopscorer. Gevolgd door Gino Dix, die er één minder heeft. Voor SVW is het zaak om het laatste duel van de competitie goed af te sluiten. Trainer Tutu N’dona heeft niet de beschikking over Adem Kahraman, die zijn tweede duel van zijn schorsing zal uitzitten. Kulubrhan Frezghi keert mogelijk wel terug bij de wedstrijdselectie na privé omstandigheden.

Op Sportpark Gelkenes wordt er om 14:30 uur afgetrapt. De scheidsrechter van dienst is dhr Bayram Cakir uit ’s Hertogenbosch. Cakir floot SVW eerder dit seizoen in de laatste beker duel met Unitas zat.