SVW 1 - Ameide

SVW 1 - Ameide

Voorbeschouwing SVW – Ameide

Ameide kwam in het verleden diverse keren naar Gorinchem. De geschiedenis is redelijk in balans, en spreekt iets in het voordeel van de streepjes. In het seizoen 2001/2002 won Ameide met 1-2 van SVW. De laatste twee ontmoetingen werden gewonnen door de thuisploeg. Vorig seizoen was de laatste officiële ontmoeting. Richard den Hartog zette Ameide binnen het kwartier op voorsprong. Via een eigen doelpunt van Dennis Tamming werd het 1-1 en dit leek lang ook de eindstand te worden maar in de blessuretijd werd het verschil alsnog gemaakt: Mike Venderbos en Hicham Farhou bezorgden SVW een 3-1 zege.

Ameide is aan wisselvallig seizoen bezig. Het is terug te vinden in de middenmoot met 4 overwinningen en 4 nederlagen tot dusver. Daardoor staat men op een 7e plek met 12 punten. Op de eerste speeldag werd Schoonhoven met een man minder alsnog naar een 5-2 nederlaag geschoten, terwijl in de uitbeurt bij VVAC (1-2) ook werd gewonnen. In het thuisduel met Streefkerk werd de eerste nederlaag geleden, het werd 0-3 en een week later ging Termei ook fors onderuit bij Alblasserdam. Na een rode kaart liep de Alblasserwaarders uit naar een 7-2 zege. Tussendoor werd de Alblas met 2-1 verslagen maar volgden er wederom twee nederlagen tegen Hardinxveld (4-0) en SV Lopik (0-3). Voor het inhaalprogramma van vorige week wist Ameide de derby van SV Meerkerk te winnen. In Meerkerk gingen de buren er met 1-3 vandoor. Harm Harteveld pakte een directe rode kaart in dit duel waardoor hij aankomende zaterdag geschorst is, spits Sam Versluis daarin tegen keert (mogelijk) terug in de wedstrijd van Gert-Jan Westerhout nadat zijn schorsing erop zit.

SVW behaalde in Streefkerk de eerste periode. Tegen het stugge Streefkerk speelde het geduldig en liep het in de twee helft naar een voorsprong. Hicham Farhou en Naser el Mousati waren trefzeker. Het late tegendoelpunt kon de streepjes niet meer verontrusten. Vorige week ging het op bezoek bij SV BLC, in het kader van de district beker. SVW wist dit duel ook winnend af te sluiten door doelpunten van Farhou (2) en Gino Dix werd het 1-3 en bereikte men de volgende ronde. Trainer Tutu N’dona gaf diverse andere spelers speelminuten en kon zodoende diverse basisspelers rust geven.
SVW speelt met rouwbanden en er wordt een minuut stilte gehouden voor de op 94-jarige leeftijd overleden lid Dirk Frederik Groenenberg.

Op Sportpark Molenburg wordt er om 15:00 uur afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is dhr Jan IJpelaar uit Kaatsheuvel. Balsponsor is Jason de Vaal. Pupillen van de week zijn Ayoub Asoud en Rafaël Schaap.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst en buiten