Streefkerk 1 - SVW 1

Streefkerk 1 - SVW 1

Voorbeschouwing Streefkerk – SVW

SVW is in het verleden driemaal eerder op bezoek geweest in Streefkerk. Het heeft een goede balans. Tweemaal werd er gewonnen en éénmaal eindigde het in een gelijkspel. De laatste ontmoeting was vorig seizoen en wat voor één!
SVW kwam binnen 10 minuten op een 2-0 achterstand, vlak voor rust ging zelfs het derde doelpunten tegen de touwen aan. Een kwartier voor tijd maakte Mike Venderbos de aansluitingstreffer en toen Michel Vinken vijf minuten voor tijd de 3-2 maakte kwam de hoop weer terug bij SVW. In de blessuretijd leek Hicham Farhou, via een van richting veranderde vrije trap SVW een punt te bezorgen maar het werd nog mooier. Musab Abdirahman kopte in de laatste minuut de winnende binnen en leverde een explosie van vreugde op bij de streepjes en teleurstellende gezichten bij Streefkerk.

Streefkerk is ontzettend goed begonnen aan de competitie. Het bezet verrassend de 3e positie op de ranglijst. Het heeft 5 punten minder dan de koplopers SVW en Alblasserdam. Op de openingsspeeldag werd er bij Hardinxveld nipt met 2-1 verloren. SV Lopik en Ameide werden beide met 3-0 verslagen. In het duel met Schoonhoven leek het af te stevenen op drie punten maar in de blessuretijd kreeg het tegen 10 man toch nog de 2-2 om de oren.
Bij Promovendus werd er in een levendig duel met 4-3 verloren. Lekkerkerk ging bij Streefkerk met 5-2 ten onder. Vorige week moest het op bezoek bij de Alblas. Daar werd een eenvoudige 1-3 zege geboekt waardoor het een interessante duel wacht met koploper SVW. Afgelopen dinsdag moest men in het kader van de EM Cup op bezoek bij GVV Geldermalsen. Daar werd ook met 1-3 winnend afgesloten. Trainer Raymond Sponselee heeft zijn zaken goed op orde, mede doordat hij kan beschikken over een gemakkelijk scorende spits. Andy van Vugt maakte tot op heden 7 doelpunten.

SVW heeft de eerste punten in de competitie gemorst. In de topper met Alblasserdam ging het met 0-2 ten onder. Weliswaar waren de streepjes beter dan de tegenstander, die gegroepeerd op de verdediging leunde en door twee dode spelmomenten de overwinning mee nam uit Gorinchem. Daardoor is SVW de buffer die het had opgebouwd kwijt maar heeft het in de eerste periode zelf nog in de hand. Bij een eventuele zege op Streefkerk heeft SVW de 1e periode vrijwel zeker binnen op minimaal een beter doelsaldo. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden gezien het feit dat Streefkerk meer dan prima aan de competitie is begonnen. Trainer Tutu N’dona beschikt over een fitte selectie in aanloop naar het duel.

Op Sportpark Streveland wordt er om 14:30 uur afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is dhr Roel Metsemakers uit Geleen.