Voorbeschouwing SV Meerkerk – SVW (tekst: Patrick Sleeuwenhoek)

Seizoen 2010/2011 SV Meerkerk – SVW 1-1
Seizoen 2012/2013 SV Meerkerk – SVW 3-0
Seizoen 2013/2014 SV Meerkerk – SVW 1-0
Seizoen 2017/2018 SV Meerkerk – SVW 0-1

SVW ging de eerste ontmoeting flink onderuit in Meerkerk. Huidige hoodtrainer Tutu Ndona zette de streepjes nog op voorsprong maar in de rust had de thuisploeg de zaken hersteld. Na de pauze pakte Rick Adjei nog een rode prent waardoor Meerkerk uit liep naar 5-1. Een paar seizoenen later won SVW met 1-3. Björn Trapman maakte een opmerkelijk doelpunt. De verdediger schoot de bal terug naar de doelman maar die liet de bal glippen. Een seizoen later hield een zwaar gehavend SVW, Meerkerk op een 1-1 gelijkspel door een doelpunt van Tayfun Yaman. In 2012 was het de openingsduel van de 2e klasse F. SVW keek na 10 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de rust besliste Guus Vreeswijk het duel: 3-0. De ontmoeting er na won Meerkerk met minimale cijfers door een doelpunt van Floren Streefkerk. Met dezelfde minimale cijfers wisten de streepjes vorig seizoen de enige zege van het seizoen te boeken in Meerkerk. Nabil Kadiwahabi werd de matchwinnaar met zijn doelpunt voor de rust: 0-1.

SV Meerkerk werk zichzelf steeds dieper in de problemen onderin de 3e klasse C. De degradant uit de tweede klasse staat op dit moment op een nacompetitie plek. Het gat naar de veilige 10e positie is weliswaar maar één punt maar SV Meerkerk zou graag snel afstand willen nemen van die posities. Het wist tot dusver drie overwinning te behalen: hekkensluiter Unitas werd met 4-1 verslagen, Hardinxveld ging door een late treffer ten onderin in Meerkerk en twee weken geleden wist het knap te winnen van Groote Lindt (1-2). Driemaal werden de punten gedeeld tegen VVAC en IFC eindigde het in 2-2. In de derby tegen Ameide werd er niet gescoord (0-0). Het elftal van trainer Gerrie Schaap verloor tien wedstrijden. De Zwerver won met 1-5, SVW was met 3-2 te sterk. Schelluinen won tegen de verhouding in met 2-0 van Meerkerk, vorige week was de Zwerver in de 2e helft te sterk voor de geel/zwarten (3-0). Youri van Blanken is met 4 doelpunten de clubtopscorer, Melvin van de Heuvel heeft er drie achter zijn naam staan.

SVW deed goede zaken door de Alblas met 3-0 te verslaan. Een score die nog hoger had kunnen/moeten uitvallen als de streepjes de absolute scherpte hadden gehad. Het zag mede concurrent Schelluinen op eigen terrein verliezen dus het bezet momenteel de 2e positie op de ranglijst met 5 punten minder dan koploper ASV Arkel. Ook in de 2e periode deed SVW goede zaken en heeft het met nog twee duels te gaan de beste papieren. Dan zal er gewonnen moeten worden in Meerkerk. Voor SVW wacht een zware kluif met een moeilijk bespeelbaar veld en een lastige tegenstander die zeker niet onderschat moet worden. In het heenduel had SVW minder moeite dan dat de uitslag (3-2) doet vermoeden. Op het half uur opende Ahmed Kelifa en Hicham Farhou de streepjes op 2-0. Een kwartier na de rust besliste Kelifa het duel met de 3-0. In de slotfase mocht Mechiel van Zessen namens de bezoekers nog tweemaal scoren. Trainer Tutu N’dona , afgelopen dinsdag geslaagd voor zijn KNVB cursus UEFA B, met het in Meerkerk stellen zonder een sterkhouder, voor de rest is iedereen binnenboord bij de streepjes.

Op Sportpark ’t Hoog wordt er om 14:30 uur afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is dhr Henri den Hertog uit Schoonrewoerd.