Voorbeschouwing SVW – Hardinxveld (tekst: Patrick Sleeuwenhoek)

Seizoen 2001/2002 SVW – Hardinxveld 2-3 (3C)
Seizoen 2003/2004 SVW – Hardinxveld 3-2 (2F)
Seizoen 2004/2005 SVW – Hardinxveld 1-1 (2F)
Seizoen 2006/2007 SVW – Hardinxveld 0-0 (3C)
Seizoen 2009/2010 SVW – Hardinxveld 2-3 (2F)
Seizoen 2010/2011 SVW – Hardinxveld 3-3 (2F)
Seizoen 2012/2013 SVW – Hardinxveld 2-1 (2F)
Seizoen 2013/2014 SVW – Hardinxveld 3-4 (2F)
Seizoen 2015/2016 SVW – Hardinxveld 2-2 (KNVB-Beker)
Seizoen 2017/2018 SVW – Hardinxveld 3-3 (2F)

SVW en Hardinxveld is een wedstrijd met veel historie. Het duel werd tien keer eerder gespeeld. Hardinxveld heeft een positieve balans in Gorinchem. Het won driemaal. Vijf keer werd het een gelijkspel en SVW boekte twee zeges. De eerste twee ontmoetingen werden door beide clubs afgesloten met een 3-2 zege.
In 2010 maakte Hardinxveld via Wouter Romeijn in de 9e minuut van de blessuretijd de 2-3 nadat de streepjes in de 88e en 89e minuut juist voor de 2-2 hadden gezorgd. In 2011 was het juist dat in de blessuretijd een resultaat haalde door een treffer van Dennis van Munster (3-3). In 2013 won SVW door doelpunten van Björn Trapman en Khalid Bendami (2-1). In 2014 won Hardinxveld wederom in de blessuretijd. Robin de Kok dompelde SVW op dat moment in rouw: 3-4. Vorig seizoen was SVW heer en meester. Het nam een 2-0 en 3-2 voorsprong maar voldoende voor de zege was het niet. Het wordt eentonig maar in de blessure tijd maakte Christiaan Verschoor de gelijkmaker.
Er waren ook nog twee oefenduels. Een 2-1 zege voor de thuisploeg met een scorende Johnny Wijnbelt en Hardinxveld won de andere partij ondanks twee doelpunten van Kulubrhan Frezghi: 2-3.

Als degradant van de 2e klasse F maakt Hardinxveld een wisselvallig seizoen door. Het boekte vier zeges, vier keer werd er gelijkgespeeld en er volgden 3 nederlagen. Vooral aan het begin werd er veel gelijkgespeeld waardoor er ook punten verloren gingen. Arkel en Schelluinen werden knap op een 1-1 gelijkspel gehouden. Ook Alblasserdam en Ameide kwamen tegen Hardinxveld niet verder dan een 2-2 gelijkspel.Unitas (3-1) en IFC (0-4) werden ruim verslagen en afgelopen zaterdag moest ook het vooraf hoog aangeschreven de Zwerver er aan geloven met een 4-0 nederlaag. De Alblas was met 0-1 te sterk in Hardinxveld en ook Groote Lindt (1-2) en SV Meerkerk (2-1) wisten te winnen. Daardoor is het elftal van trainer Arjan de Vries (aan het eind van het seizoen vertrekt de trainer) terug te vinden op een 9e positie met aansluiting op de brede middenmoot. Niels Nomen (einde seizoen) en Danny van der Bout zijn geblesseerd. Patrick Zwakhals was vorige week geschorst wegens een duw. Adi Jogic en Niels Nomen maakten beide 4 treffers en zijn daarmee gedeeld topscorers. In Gorinchem zal Hardinxveld de verdere aansluiting willen vinden.

SVW leed een zure en onnodige nederlaag in competitieverband bij Schelluinen. De thuisploeg maakte optimaal gebruik van de gegeven ruimte van de streepjes. In de 2e helft was SVW beter maar kon de diverse kansen niet omzetten in doelpunten. Door de 3-2 nederlaag zakte SVW twee plekjes op de ranglijst. Het heeft twee punten minder dan de koplopers ASV Arkel en Groote Lindt. Als SVW van Hardinxveld te winnen heeft het een goede eerste seizoenshelft achter de rug. Zover is het nog niet want Hardinxveld mag als een angstgegner worden gezien voor de streepjes. Vorig seizoen maakte Hicham Farhou drie doelpunten maar voldoende voor de zege was het niet, zoals gezegd maakte Hardinxveld in de blessuretijd via Christiaan Verschoor gelijk. Afgelopen dinsdag moest het voor de district beker op bezoek bij 2e klasser Real Lunet. Na een goede partij eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. SVW nam de strafschoppen beter dan de thuisploeg en doelman Jan Romijn, die de geblesseerde Angelo Perini vervangt, pakte een strafschop waardoor SVW naar de 4e ronde is. Trainer Tutu N’dona heeft weer de beschikking over Nasreddine en Khalki.

Op Sportpark Molenburg wordt er om 15:00 uur afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is Dhr Ron Huser uit Zeeland. Balsponsor is Patrick Sleeuwenhoek. Pupillen van de week zijn Hidde Lammers en Rein de Vries.