Voorbeschouwing Alblasserdam – SVW (tekst: Patrick Sleeuwenhoek)

Seizoen 1995/1996 Alblasserdam – SVW 0-1
Seizoen 2005/2006 Alblasserdam – SVW 2-3
Seizoen 2006/2007 Alblasserdam – SVW 0-0

SVW ging drie keer eerder op bezoek in Alblasserdam. Het won twee ontmoetingen, de andere partij werd een gelijkspel. De eerste ontmoeting dateert van het seizoen 1995/1996. SVW won met 0-1 door een benutte strafschop van Jan Klijn. Tien seizoenen later won SVW wederom maar dit keer was 2-3 de uitslag. Een seizoen later stond het duel op de rol in de 3e klasse. SVW hield een punt aan het doel over dankzij het goede keeperswerk van Pascal Jonker. De beginstand was ook de eindstand: 0-0.

Alblasserdam is goed begonnen aan de competitie. De grootmacht van weleer ontsnapte vorig seizoen ternauwernood aan nacompetitie tegen degradatie maar staat nu met een vrij jong elftal op een keurige 6 plek met maar 1 punt minder dan SVW. Het wist vier wedstrijden te winnen waarvan de laatste twee in de blessuretijd. IFC (3-2) en VVAC (2-3) werden in de slotminuten geklopt. Tegen Hardinxveld (2-2) ASV Arkel (1-1) en Ameide (1-1) werden de punten gedeeld. In de uitbeurt bij Groote Lindt werd de enige maar ruime nederlaag geleden (4-0). Trainer Dennis Schoonewil heeft besloten de club na dit seizoen te verlaten. Damian Buwalda is met drie doelpunten de topschutter van het elftal. Bij winst klapt Alblasserdam over SVW heen op de ranglijst. Afgelopen dinsdag speelde het voor de EM-Cup tegen Peursum, wat goed partij wist te geven, werd er met 3-1 gewonnen.

SVW flikte het ‘onmogelijke’ bij Streefkerk, net als een week eerder leek het af te stevenen op een forse nederlaag. Streefkerk strafte SVW in een slappe eerste helft drie keer af. Een kwartier voor tijd stond de 3-0 nog op het scorebord. Mike Venderbos maakte de aansluitingstreffer en toen ook Michel Vinken de bal in het net schoot kwam het geloof terug bij de streepjes. Met de 90e minuut op de klok zag Hicham Farhou zijn vrije trap via de muur in het doel gaan voor de 3-3. Nog was de koek niet op want twee minuten later pakte SVW nog de winst door een kopbal van Musab Abdirahman. Daardoor neemt SVW de 5e positie met twee punten achterstand op de koplopers. Afgelopen dinsdag speelde ook SVW voor de EM-Cup. Vierde klasser Zuilichem werd in een eenzijdige en verkorte wedstrijd (werden maar 70 minuten gespeeld) met 4-0 verslagen. Tutu N’dona gaf diverse spelers rust en liet nog twee jeugd spelers invallen. Voor aankomende zaterdag beschikt de trainer over een fitte selectie. Naser el Mousati (blessure) en Zeki Laaiti (werk) zijn weer beschikbaar.

Op Sportpark Souburgh wordt er om 14:30 uur afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is dhr Ad van Drunen uit Papendrecht.