ALBLASSERDAM - SVW 2-3 "Shala matchwinner via late treffer" (verslag: Ronald Tukker)

Alblasserdam

2 - 3

SVW 1

48'
Jeroen Bergsma
55'
Damian Buwalda (schot)
73'
Murat Elibol (schot)
85'
86'

Onbekend

In een wedstrijd, die lang de kant van SVW op leek te vallen, maakten de streepjes het zichzelf nog knap moeilijk. Met een man meer (rode kaart Bergsma) kreeg de Gorcumse formatie twee doelpunten tegen. Een minuut na de gelijkmaker sloeg de ploeg van trainer Tutu Ndona alsnog toe en sleepte zo, met de hakken over de sloot, toch de drie punten binnen.

Al in de 4e minuut moest SVW de score openen. Fitim Meha kreeg een opgelegde kans, maar verzuimde direct uit te halen, zodat de doelman redding kon brengen op de inzet van Meha. In de 20e minuut is de thuisclub dichtbij een doelpunt, maar Leroy Naaktgeboren ziet zijn schot knap gered worden door doelman Angelo Perini. Een minuut later weer de thuisclub. Een Alblasserdamse kopbal eindigt op de lat boven Perini. SVW ontsnapte in deze fase aan een achterstand. Op het zware veld hadden beide teams moeite het spel te maken en verliep de opbouw erg stroef. Na rust zou alles anders worden.

De lont ging in het kruitvat in de 48e minuut. Fitim Meha ontsnapte randje buitenspel op rechts en legde de bal keurig breed op Naser El Mousati, die de bal in het lege doel schoof, 0-1. Even later kwam SVW met een man meer te staan. Jeroen Bergsma ontving zijn tweede gele kaart en mocht inrukken. 20 minuten voor tijd lijkt SVW het duel voortijdig te beslissen. Na een afgeslagen aanval krijgt Ahmed Kelifa de bal voor de voeten en hij schiet direct en laag binnen, 0-2. Even later volgt een zondagsschot van Damian Buwalda. Vanaf 30 meter neemt hij de bal vol op de slof en raakt hem perfect. De bal ploft als een granaat in het doel, 1-2. SVW lijkt van slag en overleeft ternauwernood een scrimmage voor het doel van Perini. Vijf minuten voor tijd krijgt SVW het deksel op de neus voor het chaotische voetbal in het tweede deel van de tweede helft. Murat Elibol schiet van dichtbij de 2-2 binnen. Een minuut later kunnen de bordjes alweer verhangen worden, als invaller Mergim Shala de winnende binnen schiet. Shala schiet in de verre hoek binnen, 2-3.

Volgende week zaterdag speelt SVW thuis. De aftrap bij SVW - Ameide is om 15.00 uur op sportpark Molenburg.