Unitas 1 - SVW 1

Voorbeschouwing Unitas – SVW (tekst: Patrick Sleeuwenhoek)

Seizoen 2007/2008 Unitas – SVW 1-1 (4e klasse C)
Seizoen 2016/2017 Unitas – SVW 0-0 (3e klasse D)

De stadsderby van Gorinchem staat weer op het programma. In de historie werden er twee eerdere ontmoetingen gespeeld bij de ‘roodbroeken’. De eerste ontmoeting dateert van het seizoen 2007/2008. SVW was dat seizoen al kampioen toen het moest aantreden tegen Unitas. Ludo de Heus opende vlak voor rust de score maar voldoende voor de zege was het niet want vlak voor tijd maakte Atif Kadiwahabi de gelijkmaker. De laatste ontmoeting was twee seizoenen geleden. Ook deze ontmoeting eindigde in een gelijkspel. Beide ploegen kwam niet tot scoren. SVW doelman Daniël Goïtom kreeg nog wel de rode kaart voorgehouden maar Unitas kon in de resterende half uur, ondanks een bal van Mohamed Boukrouche op de lat, geen treffer forceren.

Unitas is de hekkensluiter van de 3e klasse C. Het krijgt vaak de complimenten maar de punten moet het laten aan de tegenstanders. Het jonge elftal van de zaterdag tak boekte één zege tot nu toe. Het sterke Groote Lindt werd met 2-1 verslagen door doelpunten van Nabil Adachour en Zafer Yildiz. Het zijn ook de enige behaalde punten want er volgden 13 nederlagen. Schelluinen was met 7-1(!) te sterk, tegen de Alblas leek het lang op een overwinning af te stevenen maar kreeg het in de blessuretijd twee treffers om de oren. Bij mede concurrent IFC werd met 4-1 verloren. Bij koploper ASV Arkel kwam het brutaal op voorsprong maar moest men in de loop van de wedstrijd toch drie tegentreffers incasseren: 3-1. Afgelopen zaterdag was het een pikant duel in en tegen Ameide. Fadelme Elonga zette Unitas op voorsprong maar zag even daarna de eerste rode kaart vallen. In de loop van de 2e helft moest men zelfs met 9 man door. Ameide zette aan en produceerde twee doelpunten. In de blessuretijd viel er ook nog een 3e rode kaart te noteren. Daardoor moet stoppend trainer Hans Bos, hij wordt hoofdopleiding bij Unitas, puzzelen voor het duel met de streepjes. Abdurrahman Zencirkiran, Tim Mehl en Martin Bos zijn sowieso geschorst, terwijl drie ex spelers van SVW Sergio Thijs, Nabil Kadiwahabi en Floris Walhain al in een eerder stadium zijn gestopt. Unitas kan in ieder geval buigen op de historie waarin thuis niet werd verloren van SVW.

Voor SVW wordt het zaak Unitas niet te onderschatten. Ze staan weliswaar onderaan maar beschikken over spelers die wel wat met een balletje kunnen. De streepjes boekte vorige week wel weer een competitiezege. Na twee verliespartijen op een rij waren de drie punten welkom. Na een slechte eerste helft kwam SVW in de 2e helft beter voor de dag met o.a. de paal en lat als dwarsligger. Ahmed Kelifa maakte uiteindelijk de 1-0 waarna de streepjes het moeizaam uitspeelde. Tevens zag het nummer 2 Groote Lindt verliezen waardoor SVW toch weer iets aansluit. Koploper ASV Arkel was vrij. In de heenwedstrijd won SVW met 3-0 van Unitas. Naser el Mousati maakte twee doelpunten, Kelifa maakte de andere treffer. Trainer Tutu N’dona beschikt over zijn vaste kern. Björn Trapman sloot ook weer aan bij het 1e elftal.

Op Sportpark Molenvliet wordt er om 15:00 uur afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is dhr Bayram Cakir uit ’s-Hertogenbosch.