Streefkerk 1 - SVW 1

Voorbeschouwing Streefkerk – SVW (tekst: Patrick Sleeuwenhoek)

Seizoen 1999/2000 Streefkerk – SVW 1-1 (3C)
Seizoen 2007/2008 Streefkerk – SVW 0-2 (4C)

De eerste ontmoeting eindigde in een 1-1 gelijkspel. In het seizoen 1999/2000 opende huidig leider van SVW Robert Sluijk de score. Voldoende voor de winst was het niet want Streefkerk kwam nog langszij (1-1).
De laatste ontmoeting was een zege voor de streepjes. SVW trad met heel veel wisselspelers aan maar wist in de loop van de 2e helft alsnog te winnen door doelpunten van Mehmet Koyuncu en Thomas Wester.

Streefkerk is na een sterk begin aan de competitie inmiddels terug gezakt in de brede subtop. Het bezet een 8e positie met 12 punten uit 7 wedstrijden. Op de openingsdag stuntte Streefkerk door met 1-2 te winnen bij de Zwerver. De Alblas werd met 1-0 verslagen en de uitduels bij SV Meerkerk (0-2) en Unitas (2-3) werden winnend afgesloten. Ameide was daarin tegen met 0-3 te sterk voor de thuisploeg. In de ‘topper’ met Schelluinen werd er ook verloren met 1-3. Twee weken geleden moest het op bezoek bij Groote Lindt, daar liep het tegen een 2-0 nederlaag aan. Andy van Vugt is de topscorer van het elftal van trainer Raymond Sponselee met 5 doelpunten. Afgelopen dinsdag oefende het tegen GSC/ODS. Het werd een doelpuntrijke 4-4 gelijkspel.

SVW kreeg een tik te verwerken in Arkel. Daar leed SVW een harde en pijnlijke 5-1 nederlaag. Arkel was in het duel dodelijk effectief en maakte zowel voor als naar de rust op belangrijke momenten de doelpunten. Daardoor zakten de streepjes terug in de brede subtop. Afgelopen dinsdag moest men alweer aan de bak. In het kader van de district beker moest het op bezoek bij HSSC’61. In een goede eerste helft werd er met 0-1 gerust, in een mindere tweede helft werd de zege nog bijna weggeven maar vlak voor tijd maakte Stefanos Moschatsis de winnende treffer waardoor SVW een ronde verder is.
Trainer Tutu N’dona gaf een paar spelers afgelopen dinsdag rust maar beschikt tegen Streefkerk wederom over een (nagenoeg) fitte selectie, alleen Michael Kooijman ontbreekt in het elftal van de streepjes.

Op Sportpark Streveland wordt er om 14:30 uur afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is dhr Rick Sturm uit Oostkapelle.