SVW 1 - Streefkerk 1

Voorbeschouwing SVW – Streefkerk (tekst: Patrick Sleeuwenhoek)

Seizoen 1999/2000 SVW – Streefkerk 4-0 (3C)
Seizoen 2007/2008 SVW – Streefkerk 2-0 (4C)

In de historie kwam Streefkerk twee keer eerder op bezoek. De eerste ontmoeting is van een kleine twintig jaar geleden. SVW wist in de 3e klasse C ruim te winnen (4-0). De laatste ontmoeting was in het seizoen 2007/2008. SVW wist ook deze krachtmeting om te zetten in een overwinning. Het won met 2-0 door doelpunten van Toefik el Amghar. SVW sleepte met de overwinning ook nog eens de 1e periode binnen van de 4e klasse C.

Streefkerk vinden we terug op een 9e positie van de ranglijst. Na een sterke start van de competitie werd er in de midden gedeelte veelal verloren. De laatste wedstrijden was het puntjes sprokkelen. Daardoor vinden we ze terug in de middenmoot: 10 veilig op de nacompetitie en SVW/Hardinxveld nog in het zicht. Gewonnen werd er van De Zwerver (1-2) en Alblasserdam moest er met dezelfde cijfers aan geloven. Eén gelijkspel was er tegen het laaggeklasseerde IFC (2-2) en er werden 6 nederlagen geleden, tegen de complete top 4 werd verloren. Koploper ASV Arkel was met 5-0 te sterk, Groote Lindt won met 2-0 en Schelluinen en SVW wonnen in Streefkerk met 1-3 en 3-4 van het elftal van trainer Raymond Sponselee. Aanvoerder Tim den Besten kampt(e) met een forse enkelblessure. Streefkerk is wel erg afhankelijk van topscorer Andy van Vugt. De spits die weer terug keerde op het oude nest maakte 10 van de 18 doelpunten.

Voor SVW wordt het de eerste competitie wedstrijd na de winterstop. Koning winter gooide roet in het eten en zodoende kon er een streep door de uitwedstrijden bij Groote Lindt en SV Meerkerk. SVW speelde wel twee oefenduels tegen 4e klasser Kerkwijk won het met 3-1. Vorige week zaterdag kwam Heukelum op bezoek. De gasten waren te sterk voor het gemixte elftal van SVW wat uiteindelijk een 1-4 eindstand opleverde. Zeki Laaiti redde de eer. Afgelopen dinsdag moest men aantreden tegen vv Gilze voor de districtbeker. Helaas strandde SVW op de thuisploeg. Nadat het 1-0 achter kwam nam het via Michel Vinken en Fitim Meha. Vlak voor de rust incasseerde Jordanis Moschatsis een twee gele kaart, na de rust speelde de scheidsrechter helaas een sleutelrol in het duel en verloor SVW uiteindelijk met 4-2. De heenwedstrijd werd een spektakel stuk. Streefkerk nam een 3-0 voorsprong met de rust. Tot de 75e minuut stond die stand nog op het bord. Mike Venderbos maakte de 3-1. Vlak voor tijd maakte Michel Vinken de aansluitingstreffer. Hicham Farhou benutte een vrije trap in de blessuretijd voor de 3-3 en nog was het niet over want in de 4e minuut van de blessure tijd kopte Musab Abdirahman de 3-4 binnen voor de streepjes!
Goed nieuws kwam er uit de ziekenboog. Doelman Angelo Perini is weer fit. SVW mist alleen de langdurig geblesseerde Michael Kooijman en Nasredinne el Khalki is een twijfelgeval.

Op Sportpark Molenburg wordt er om 15:00 uur afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is dhr Delano Piket uit Dordrecht. Pupillen van de week zijn Bryan Aanen en Francisco da Vera Cruz. Balsponsor is Johnny Wijnbelt.