SVW 1 - SVL 1

SVW 1 - SVL 1

SVL uit Langbroek komt voor het eerst naar Gorinchem toe. In het verleden is dit duel nog niet eerder gespeeld.

Vanaf het seizoen 2010/11 is Sport Vereniging Langbroek terug te vinden in de 1e klasse. Daarin behaalde het wisselende successen maar als hoogtepunt was het seizoen 2014/15 waarin het kampioen werd in de eerste klasse en promoveerde naar de hoofdklasse. Dat avontuur duurde overigens maar wel één seizoen. Vorig seizoen speelde men zich net veilig voor een langer verblijf op dit niveau. Dit seizoen is het tot dus ver aan een moeizaam seizoen bezig. Het bezet de 12e positie met 6 punten uit 7 duels. Twee overwinningen werden er behaald. Er werd thuis met 3-2 gewonnen van DZC’68 en er was een knappe uitzege bij DTS’35 met 0-1. Vijf nederlagen moesten er worden geslikt. Twee weken geleden ging het met 0-1 niet geheel terecht onderuit tegen koploper Scherpenzeel. Vorige week trad het aan tegen LRC waarin het in de rust al tegen een 1-4 achterstand aankeek en uiteindelijk werd dit ook de eindstand. Trainer Habib al Mohsinawi, die al eerder een seizoen trainer was bij SVL, zal in Gorinchem verdere schade willen voorkomen. Hij beschikt in ieder geval over de makkelijk scorende Ali Alkan en Selcuk Albayrak.

De streepjes behaalden een knappe zege bij Duno D. Op karakter en wilskracht werd de driepunter binnen gesleept. Hicham Farhou opende de score al vroeg in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft werd een slordigheid afgestraft door de thuisploeg maar in de 2e helft werd een perfect uitgevoerde counter doeltreffend afgerond door Mounir el Ouazizi. In de blessuretijd werd doelman Lex Kramers de absolute held door een strafschop te keren en zodoende de punten te pakken voor SVW. Daardoor steeg het op de ranglijst naar een mooie 7e positie met 9 punten. Aanstaande zaterdag is een belangrijk duel voor de streepjes dat bij een overwinning, in ieder geval tijdelijk, afstand neemt van de onderste plekken.
Met de inzet en strijdlust van de laatste duels moet dit mogelijk zijn maar SVL blijft een lastige tegenstander.

Op Sportpark Molenburg wordt er om 14:30 uur afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is dhr Ron Huser uit Middelburg. Hij wordt daarbij geassisteerd door de neutrale Martin Koster en Ferdinand Meliefste.
Pupillen van de week zijn Adnan Maslic (10jr) en Moesa Maslaki (8jr).