Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

De topper in 2F tussen SVW en Wieldrecht haalde het einde niet vanmiddag. 85 minuten lang was het een boeiend en spannend duel, tot in de slotfase Wieldrecht plotseling over de rooie ging. Na een afkoelingsperiode wou arbiter Van Westing nog wel verder spelen, maar Wieldrecht wou niet meer verder spelen, waardoor Van Westing de wedstrijd definitief moest staken.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in Gorinchem. In de beginfase werden felle duels op het middenveld uitgevochten en kon SVW zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. Na een klein half uur kreeg Wieldrecht een vrije trap te nemen, die van dichtbij op een hand van een SVW-speler terecht kwam. Strafschop, zo oordeelde de arbiter. Daan Vegt schoot onberispelijk de 0-1 in de touwen. Het zou tot de 39e minuut duren voordat SVW wat grip kreeg op het stugge Wieldrecht. Een scrimmage voor het doel zorgde voor wat spektakel, maar leverde geen doelpunt op.

Na rust een beter SVW, dat feller en hoger druk zette. Ook het baltempo ging omhoog, waardoor de thuisclub steeds beter in het spel kwam. In de 63e minuut brak Ahmed Kelifa door op rechts en waar de doelman uitstapte om een voorzet te onderscheppen, schoot Kelifa de bal in de korte hoek zelf binnen, 1-1. SVW ging op jacht naar meer en kreeg dat al snel. Claudy Nzita krulde van afstand de bal in de verre hoek, 2-1. Een prachtig doelpunt, dat flink werd gevierd door de SVW-ers. In de slotfase volgde eerst een rode kaart voor Robert Versteeg van Wieldrecht wegens commentaar. Direct erna betrad assistent-trainer Buddy Vogel het veld om verhaal te halen en kreeg ook direct rood. De wedstrijd werd daarop gestaakt en zou niet meer hervat worden.

Volgende week speelt SVW in Wijk en Aalburg. De aftrap van Wilhelmina '26 - SVW is om 14.30 uur.