85'
87'

14 augustus 2021 15:00

Onbekend

Op het Zilveren Crab Toernooi van Oranje Wit speelde SVW vanmiddag tegen LRC Leerdam. In een vermakelijke wedstrijd konden de streepjes bij vlagen mee met de Leerdamse 1e klasser, maar verloor het uiteindelijk nipt met 3-2.

In de beginfase had SVW het erg moeilijk met LRC. Het kwam de eerste 20 minuten maar nauwelijks van eigen helft af en het wachten was dan ook op de Leerdamse openingstreffer. Die viel al in de 11e minuut, toen Ansu Camara de ruimte kreeg om in de verre hoek binnen te schieten, 1-0. Gaandeweg de eerste helft kwam SVW steeds beter in het spel en kwamen er ook wat mogelijkheden om tot scoren te komen. In de 30e minuut was Hakan Tatli dichtbij de gelijkmaker, maar zag zijn schot gekeerd worden door de Leerdamse doelman. Drie minuten later kwam SVW goed weg bij een vrije trap van LRC, die op de lat boven Angelo Perini eindigde. In de 37e minuut kreeg SVW een vrije trap te nemen op de rand van de zestien meter. Mounir el Ouazizi zag zijn inzet gekeerd worden, maar Hicham Farhou was zeer alert en schoot de rebound in het lege doel, 1-1.

Vlak na rust kregen beide teams meteen een grote kans om de voorsprong te nemen. Eerst was het LRC, dat stuitte op een prima reflex van Perini. Vlak daarna brak Joseph Johnson door en had een grote kans om tot scoren te komen, maar ook hij stuitte op de doelman. Na driekwart wedstrijd kwam LRC uit het niets op voorsprong. Een voorzet van Axel Kordelaar werd speelbal van de wind en waaide pardoes het doel in, 2-1. In de slotfase betekende een van richting veranderd schot van Bart Barendregt de 3-1. Vlak voor tijd kreeg SVW nog een strafschop te nemen, toen de af toe onnavolgbaar fluitende Jester Francisca een handsbal zag binnen de zestien meter van LRC. Mounir el Ouazizi schoot de strafschop onberispelijk binnen en zette de 3-2 eindstand op het scorebord.

Aanstaande dinsdag is het om 20.00 uur Oranje Wit - SVW in Dordrecht.

Verslag en foto's: Ronald Tukker