Datum

19 september 2020 10:15

Accommodatie

Onbekend

Na een aantal bekerwedstrijden was het vandaag dan eindelijk tijd voor het echte werk. De competitie begon meteen met de kraker tegen onze buurvrouwen van Unitas.
Vooraf wisten we al dat dit een sterke tegenstander zou zijn, wat al jaren bij elkaar speelt.

De eerste helft was volledig in handen van Unitas. SVW kwam amper van de eigen helft af en was zichtbaar onder de indruk van het fysiek sterke Unitas. Door heel sterk verdedigen van Luna, Mare, Quincey en het goede keeperswerk van Jolein bleef de schade bij rust beperkt, 0-2.
De tweede helft zagen we het SVW wat we graag zien. We gingen de strijd aan en kwamen steeds beter in de wedstrijd. Enkele mooie aanvallen, opgezet door onze middenvelders Sherida (die haar debuut voor SVW maakte) en Esmaralda leverde een aantal mooie aanvallen op. Voorin hadden Lina, Kawtar en Mirey enkele mooie kansen die helaas onbenut bleven.

Achterin stond het de 2e helft als een huis, onder andere met Sofia die verdedigend haar steentje bijdroeg.
Wat Unitas wel lukte, inclusief een grove overtreding, was het ‘ten koste van alles’ houden van de nul. Unitas maakte de kansen wel af in de tweede helft, eindstand 0-4.

We mogen trots zijn op onze meiden. Onze eerste competitiewedstrijd bij de MO15 met enorm veel strijd, plezier en doorzettingsvermogen. Als we zo blijven werken en de kansen wel afmaken komen de overwinningen vanzelf.
Ook het scherpe verdedigen van Unitas was een mooi voorbeeld om de komende periode op te trainen!

Zaterdag 26 september speelt de MO15 wederom in en tegen Noordeloos, aanvang 09:00 uur!

Tekst: Elwin Lammers