Competitie

Groep 1 13

29 augustus 2020 9:00

Onbekend

Na slechts 1 echte training stond er vandaag al een wedstrijd op het programma. Voor de beker-competitie mochten we al vroeg afreizen naar Tiel.
Na wat opstartproblemen met het tenue en een korte warming up ging dan toch het fluitsignaal.

De eerste minuten waren wat onwennig. RKTVC zocht brutaal de aanval, maar onze verdediging stond de hele wedstrijd als een huis. Met fel verdedigen wisten Danait, Quincy, Lina en Fatima (die haar eerste wedstrijd ooit speelde!!!)  de meeste aanvallen onschadelijk te maken. En anders was daar nog Jolein, die goed stond te keepen.
Naarmate de eerste helft vorderde kwamen er steeds meer kansen voor SVW. Onze middenvelders Esmeralda en Dilan maakten veel meters waardoor onze aanvallers Leandra en Elizabeth regelmatig goed aangespeeld werden. Positief was het groot aantal kansen wat we wisten te creëren (!).
Uiteindelijk was het Quincy die van ruim 20 meter de bal geweldig achter de keeper van RKTVC schoot, 1-0.
Net voor de rust viel ook de 2-0 door een knappe actie en afronding van Esmeralda .

In de rust waren er niet veel instructies nodig. Er werd afgesproken dat we zo fel zouden blijven verdedigen. In de 2e helft werd er door de meiden op eigen initiatief ook van posities gewisseld, want de vermoeidheid sloeg toch wel toe.

De voorsprong kwam de 2e helft dan ook niet meer in gevaar. De ruimtes op het (midden)veld werden steeds groter en het aantal kansen nam toe. Het was wachten op de 0-3, die uiteindelijk dan ook gemaakt werd door wederom Esmeralda.

Een mooi begin van het nieuwe seizoen. Een echte teamprestatie  waarbij alle meiden de strijd sportief aangingen! Compliment ook richting onze tegenstander die, ondanks de achterstand, bleven strijden voor een beter resultaat.

Zaterdag 5 september spelen we om 10.00 uur thuis tegen GJS MO13-2.

Tekst & foto's : Elwin Lammers