Haaften – SVW 2-6 ‘SVW door naar de volgende ronde in EM-cup’ (verslag: Patrick Sleeuwenhoek)

Haaften 1

2 - 6

SVW 1

4'
Gino Dix (kopbal)
Mats van Velzen (vrije trap)
10'
45'
Mats van Velzen
86'

8 oktober 2019 20:00

Onbekend

SVW heeft de volgende ronde van de EM-Cup behaald. In Haaften werd er doelpuntrijk met 2-6 gewonnen. Trainer Tutu N’dona gaf een zestal basis spelers waaronder el Ouazizi, Farhou en doelman Perini rust en kon wel beschikken over Mohamed Hammouti.

SVW opende scherp in Haaften want binnen 5 minuten stond het al met 0-2 voor. Eerste knikte Gino Dix een voorzet van Naser el Mousati binnen en een minuut later was Dix de aangever op Enes Zencirkiran.
Niet veel later maakte Haaften de aansluitingstreffer. Mats van Velzen schoot keurig een vrije trap achter doelman Pascal Jonker: 1-2.
In vervolg van de eerste helft kreeg SVW voldoende mogelijkheden. Een inzet van Gino Dix werd gekeerd door de doelman, Naser el Mousati zag zijn inzet net voorbij de verkeerde kant van de paal gaan en wederom Dix zag zijn kopbal van dichtbij gekeerd worden. Aan de andere kant schoot Thijmen Gerringa op de bovenkant van de lat. Vlak voor rust nam SVW alsnog afstand. Ahmed Kelifa snelde weer langs zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd hoog ingeschoten door Naser el Mousati: 1-3.

Na de rust liep SVW al snel verder uit. Een van richting veranderd schot van Enes Zencirkiran vloog binnen: 1-4. Twee minuten later mocht Emre Gülpinar zo door de verdediging heen wandelen en schoot keurig de 1-5 binnen.
Het laatste half uur werd het van beide kanten rommelig. Over en weer waren er kansen zo redde Pascal Jonker op een inzet van Thijmen Gerringa. Vlak voor tijd maakte Haaften via Mats van Velzen nog de 2-5 er van. Het slotakkoord was aan SVW. Ahmed Kelifa veroverde balbezit, omspeelde de doelman en kon de bal binnen lopen: 2-6.

Hierdoor is SVW door naar de volgende ronde en Haaften kan zich meldden in de tussenronde. Aanstaande zaterdag gaat SVW op bezoek bij Hardinxveld. Aan de Sluisweg begint de wedstrijd om 14:30 uur.

Haaften – SVW 2-6 (1-3)

4. 0-1 Gino Dix
5. 0-2 Enes Zencirkiran
10. 1-2 Mats van Velzen
45. 1-3 Naser el Mousati
53. 1-4 Enes Zencirkiran
55. 1-5 Emre Gülpinar
86. 2-5 Mats van Velzen