SCHELLUINEN - SVW 0-3 "Geduldig en beheerst SVW pakt zege op Scalune" (verslag & foto's: Ronald Tukker)

Schelluinen

0 - 3

SVW 1

60'
Hicham Farhou (penalty)

Competitie

3e klasse C

26 oktober 2019 14:30

Onbekend

Een geduldig en beheerst spelend SVW won vanmiddag uiteindelijk eenvoudig van het flink in het rond schoppende Schelluinen, dat opzichtig naar rode kaarten solliciteerde, maar deze niet kreeg. SVW liet zich niet provoveren door de agressieve tactiek van de thuisploeg en speelde in de laatste 30 minuten van het duel de ruime zege veilig. Een strafschop, een afstandsschot en een 'stiffie' waren voldoende voor de 0-3 overwinning van de streepjes.

Het eerste half uur van de wedstrijd was ronduit rommelig te noemen. Beide teams hadden moeite om een fatsoenlijke aanval op te zetten en men zag diverse ballen over de zijlijn of achterlijn waaien door de harde wind. In de 27e minuut was de thuisclub plots dichtbij de 1-0, toen Laurens Lingen op rechts werd weggestuurd. Zijn schot ging maar rakelings voorlangs. Pas in de 38e minuut werd SVW voor het eerst gevaarlijk. Ahmed Kelifa kopte sterk richting doel, waar doelman Robin Zonneveld Piek handelend optrad.

Na rust kwam de wedstrijd langzaam maar zeker los. Na wederom een prima kopbal van Ahmed Kelifa, was het in de 54e minuut bijna 0-1 geworden. Een vrije trap vanaf 30 meter werd door Mounir el Ouazizi direct op doel geknald. Gedragen door de wind zeilde de bal richting kruising, tot Zonneveld Piek de bal stijlvol op de lat tikte. Na een uur voetbal ging de bal wat makkelijk op de stip na een onbehouwen verdedigende actie. Hicham Farhou verzilverde de strafschop feilloos, 0-1. Toen daarna ruim een kwartier voor tijd Mounir el Ouazizi de bal van grote afstand in de touwen joeg, was de wedstrijd gespeeld. SVW kreeg veel ruimte om meer doelpunten te maken, maar de 0-3 viel pas diep in blessuretijd. Regiotopscorer Mounir el Ouazizi brak door op links en stiftte de bal prachtig in het Schelluinense doel, 0-3.

SVW blijft met deze sterke zege koploper in de 3e klasse C en speelt volgende week zaterdag de absolute topper. Nummer 2 Alblasserdam komt dan naar Gorinchem. De aftrap bij SVW - Alblasserdam staat gepland om 15.00 uur op Sportpark Molenburg.