SVW - ALBLASSERDAM 0-2 "SVW incasseert eerste tik in titelstrijd" (verslag & foto's: Ronald Tukker)

SVW 1

0 - 2

Alblasserdam

25'
Umut Takac (penalty)
82'
Leroy Naaktgeboren (vrije trap)

Competitie

3e klasse C

2 november 2019 15:00

Onbekend

De topper tussen SVW en Alblasserdam werd vanmiddag in Gorinchem beslist op details. Waar de gasten een strafschop verzilverden, verzuimde de thuisclub vanaf de stip te scoren. Waar de gasten uit een vrije trap raak schoot, haperde en sputterde de (aanvallende) motor bij de thuisclub. Het zwaar op de defensie leunende Alblasserdam won dan ook met 0-2 en deelde aan SVW de eerste tik uit in de titelstrijd.

Op Sportpark Molenburg ontrolde zich een stroperige wedstrijd, die zeker spannend was, maar ook zeker niet goed. SVW viel aan, maar miste het vernuft om door de hechte en compacte Alblasserdamse defensie heen te spelen. De gasten vonden het allemaal wel best dat SVW de bal had en leunde comfortabel achterover, loerend op een scherpe counter. In de 18e minuut kwam SVW door over rechts, waar Gino Dix goed voorzette op Ahmed Kelifa, die de bal niet vol raakte met het hoofd. In de 25e minuut kwamen de gasten op voorsprong via een strafschop. Umut Takac zette zich achter de bal en schoot onberispelijk raak, 0-1. In de 34e minuut was SVW dichtbij de gelijkmaker, toen Ahmed Kelifa de bal op de buitenkant van de paal ramde.

In de tweede helft was het SVW dat wanhopig op jacht ging naar een gelijkmaker. In de 53e minuut kwam Hicham Farhou een teenlengte tekort om de bal achter de sterk keepende doelman Aschwin Bakema te tikken. In de 71e minuut kreeg Farhou een nog grotere kans via een strafschop. De inzet van Farhou was echter niet sterk genoeg ingeschoten, zodat Bakema de bal uit zijn doel kon ranselen. In de slotfase werd het duel definitief beslist, toen Leroy Naaktgeboren de bal uit een vrije trap binnen knalde, 0-2.

Ondanks deze nederlaag staat SVW nog altijd bovenaan de ranglijst in 3C, al moet het nu wel Alblasserdam naast zich dulden. Volgende speelt SVW weer een topper, deze keer tegen de nummer 3 van de ranglijst. De aftrap bij Streefkerk - SVW is om 14.30 uur.