SVW - RAPTIM 4-2 "SVW wint Proxsys Cup na emotionele avond"

Dr H B Wiardi Beckmanpln 60
4207NC
GORINCHEM
tel. 0183-629984

Wat een spetterende finale had moeten worden tussen de beste twee zaalvoetbalteams van Gorinchem, werd door trieste omstandigheden een finale in een emotionele sfeer. De finale werd wel ‘gewoon’ gespeeld, SVW won met 4-2 en pakte daarmee de Proxsys Cup.

Beide teams kregen een uur voor de finale te horen dat een tante van Raptim-speler Mohammed Boukrouche was overleden. Spelers van beide teams waren hierdoor zeer aangedaan en dat was vanzelfsprekend ook te merken tijdens de wedstrijd, die maar niet echt los kwam.
In de 10e minuut brak Jamiro Libretto de score open in de volle Oosterbliek. Een beheerste schuiver betekende de 1-0. Het was Jamiro Libretto die ook de tweede goal van SVW voor zijn rekening nam. Een prima schot in de verre hoek zorgde voor de 2-0. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft zocht Raptim de aanval en drong SVW ver terug. Het leverde al snel een doelpunt op. Mohammed Boukrouche schoot de aansluitingstreffer binnen, 2-1. Enes Zencirkiran schoot de beslissende 3-1 in de touwen. In de slotfase werd er nog tweemaal gescoord. Jamiro Libretto bekroonde zijn prima wedstrijd met zijn derde doelpunt van de avond. Het slotakkoord was voor Raptim, dat via Mohammed Boukrouche de 4-2 maakte.

SVW pakte zo de Proxsys Cup.
Jamiro Libretto werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en Abdus Zencirkiran maakte het mooiste doelpunt van het toernooi.