SVW - KOZAKKEN BOYS 4-1 "SVW via sterke 2e helft naar finale Proxsys Cup!"

Dr H B Wiardi Beckmanpln 60
4207NC
GORINCHEM
tel. 0183-629984

n de wederom uitverkochte Oosterbliek had SVW het vanavond één helft lang moeilijk tegen het stugge Kozakken Boys. Vijf doldwaze minuten vlak na rust leverden de streepjes echter maar liefst drie doelpunten op, waarna de wedstrijd beslist was en SVW zich plaatste voor de finale van het toernooi om de Proxsys Cup.

In de beginfase van de wedstrijd lag het tempo erg laag. Kozakken Boys leunde afwachtend achterover en loerde op de counter, terwijl SVW moeite had om gaten te vinden in de Werkendamse defensie. Uit het niets kwam Kozakken Boys op voorsprong. De sterk spelende Harm Bouter joeg de bal vol in de kruising en de wedstrijd was opengebroken, 0-1. De gegroepeerd spelende Boys bleken moeilijk te bespelen, mede gesteund door de voorsprong. 0-1 was dan ook de ruststand.

In de tweede helft was SVW direct vol bij de les en gooide het tempo omhoog. Het leverde al snel resultaat op. Na een vlotte aanval schoot Jamiro Libretto de bal door de benen van de doelman binnen, 1-1. Twee minuten later stond de wedstrijd al volledig op zijn kop. Abdus Zencirkiran bekroonde zijn sterke spel met een kogelhard schot, dat de doelman alleen maar gehoord zal hebben, 2-1. Weer een minuutje later was het aanvoerder Hicham Farhou, die met een mooi stiftje de stand op 3-1 wist te brengen. Waar Kozakken Boys in korte tijd drie flinke tikken te verwerken had gekregen, was het SVW dat vleugels kreeg. In de 33e minuut was het Emre Gülpinar die als een ware Zidane de bal meenam en in de verre hoek raak prikte, 4-1.

SVW plaatst zich met deze zege voor de finale van de Proxsys Cup en speelt deze morgen (zaterdag) om 22.30 uur tegen de winnaar van Raptim – Sleeuwijk (deze wedstrijd moet op het moment van schrijven nog beginnen). De finale zal in een uitverkochte Oosterbliek worden gespeeld.