SVW – Sliedrecht 7-5 "Streepjes in spectaculaire wedstrijd naar halve finale in Proxsys Cup"

tel. 0183-629984

De streepjes plaatsen zich in een spectaculaire wedstrijd voor de halve finales van de Proxsys Cup. In de uitverkochte Oosterbliek poetste de ploeg een 0-2 achterstand nog voor rust weg en wist uiteindelijk een 7-5 zege te boeken tegen Sliedrecht.

De beginfase was voor Sliedrecht. Nog voor alle toeschouwers goed en wel op hun plek zaten stond het al 0-2 voor de blauw-witten. Een afstandsschot en een scherp uitgevoerde counter en het was dus meteen twee keer raak. SVW kon aan de bak en deed dat ook. Langzaam maar zeker kwamen de streepjes beter in hun spel en namen het initiatief in de wedstrijd over. De aansluitingstreffer kwam al snel. Jamiro Libretto tikte van dichtbij de 1-2 binnen. Vlak daarna was het eigen doelpunt van Sliedrecht die de gelijkmaker betekende, 2-2. Lang bleef het niet gelijk, want een daverende knal van afstand zorgde voor de 2-3. SVW kon weer in de achtervolging. Een prima genomen vrije trap van Abdus Zencirkiran plofte mooi in de verre benedenhoek binnen, 3-3. Dat leek ook de ruststand te worden, maar dat buiten Abdus Zencirkiran gerekend, die vanaf de rechterflank uit een onmogelijke hoek de 4-3 binnen schoot.

In de tweede helft ging SVW door waar het was gebleven en scoorde alweer snel een doelpunt. Abdus Zencirkiran schoot met scherp en scoorde via de binnenkant van de paal zijn derde doelpunt van de avond en daarmee een hattrick, 5-3. De tijd begon te dringen voor Sliedrecht en net toen de vliegende keep al klaar stond om het strijdperk te betreden, werd het 5-4 via een van richting veranderd schot. De spanning was weer volledig terug in de wedstrijd. Sliedrecht drong aan en was in de aanval, toen Jaafar Maslaki een prima blok zette en de bal afleverde bij Jamiro Libretto, die van dichtbij de 6-4 binnen tikte. Toch was Sliedrecht nog altijd niet uitgeteld, want in de slotminuten werd het nog 6-5 en was weer alles mogelijk. Het was Fadelme Elonga die aan alle onzekerheid een einde maakte en uit de draai de beslissende 7-5 in de verre hoek raak prikte.

SVW speelt nu morgen in de halve finale van de Proxsys Cup tegen Kozakken Boys, dat na verlenging met 3-2 van SVS ’65 won. De aftrap in de stijf uitverkochte Oosterbliek is om 21.15 uur. De wedstrijd is ook live via het kanaal van Proxsys Cup te zien.