SVW – LRC 3-3 (1-2) ‘Kwartfinale in zich na absolute comeback in slotfase’

Dr H B Wiardi Beckmanpln 60
4207NC
GORINCHEM
tel. 0183-629984

e streepjes hebben zich vanavond in een thriller knap en onverwachts terug geknokt van een 1-3 achterstand. Deze score stond met nog 1 minuut en 20 seconde te spelen op het scorebord maar in de absolute dying-second maakte SVW via vliegende keep Abdus Zencirkiran nog de 3-3 waardoor de kwartfinale in de Proxsys-Cup lonkt.

SVW speelde niet haar beste wedstrijd vanavond wel was het een spannende pot. LRC kwam al vroeg op voorsprong nadat balverlies dodelijk werd afgestraft door Furkan Cetin. SVW reageerde via Enes Zencirkiran die een korte corner in de verre hoek binnen schoot. Nog in de eerste helft knalde Cetin van afstand knap de 1-2 tegen de touwen.

In de tweede helft liep SVW zich stuk op LRC maar was zelf te slordig in balbezit ook. Na balverlies maakte Abdus een bewuste handsbal wat hem een gele kaart opleverde. De toegekende vrije trap werd door de muur ingeschoten door Timo Lutters: 1-3. Op dat moment leek dat de beslissing te zijn. De streepjes gingen 6 minuten voor tijd met de vliegende keep spelen maar dit leverde niet of nauwelijks gevaar op. Een minuut voor tijd knal Jamiro Libretto de 3-2 tegen de touwen en ging SVW nog fanatiek op zoek naar meer en dat kreeg het ook. Enes speelde zichzelf vrij gaf voor op zijn broertje Abdus die via de onderkant lat binnen prikte voor de gelijkmaker.

Daardoor heeft SVW de kansen op de volgende ronde in eigen handen. Aanstaande zaterdag treedt het aan tegen Stedoco.
Aftrap in de Oosterbliek is 22:10 uur.