SVW – Groote Lindt 1-1 (Verslag: Patrick Sleeuwenhoek, foto's: Ronald Tukker)

Datum

23 maart 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

SVW – Groote Lindt 1-1 ‘Groote Lindt morele winnaar 1e deel tweeluik’ (Verslag: Patrick Sleeuwenhoek, foto's: Ronald Tukker)

SVW heeft de eerste wedstrijd van het tweeluik met Groote Lindt niet weten te winnen. De streepjes waren de betere partij en kregen de kansen maar wisten wederom een grote wedstrijd niet winnend af te sluiten: 1-1.

Het werd al snel duidelijk dat de gasten het van de opportunistische spel moesten hebben met de lange bal op het spitsenkoppel Kevin van Pelt en Michael Slingerland. Na een aftastend begin kwam de thuisploeg beter in het spel. Dit resulteerde in een grote mogelijkheid voor Musab Abdirahman, na een knappe actie op de achterlijn van Hicham Farhou, maar de spits wist de bal niet achter doelman Raymond Klootwijk te krijgen. Nog geen minuut later werd Ahmed Kelifa over rechts weggestuurd maar zijn inzet eindigde op de doelman. Toch kwam SVW verdiend op een voorsprong. Een voorzet van Jordanis Moschatsis werd door Musab Abdirahman via een volley tegendraads ingeschoten: 1-0.
Vlak voor rust kwamen de streepjes tot twee keer toe goed weg. Eerst redde doelman Perini op een inzet van Kevin van Pelt. Even later belandde de vrije trap van aanvoerder Marc Gorges via de vingertoppen van Perini op de lat.

Na de rust begon Groote Lindt scherper aan de 2e helft. Spits Slingerland maaide de eerste mogelijkheid over de bal heen. De aanval erna schoot Farhou een puntertje op de doelman. Op het uur een foutieve verdedigende actie bij de streepjes achterin wat meteen werd afgestraft. Van Pelt snoepte de bal af, omspeelde doelman Perini en schoof de gelijkmaker binnen: 1-1.
Tien minuten voor tijd dirigeerde trainer Tutu N’dona verdediger Michel Vinken naar voren en ging voor de alles of niets tactiek. SVW was dicht bij de voorsprong toen verdediger Gorges de bal bijna over zijn eigen doelman schoot. In de blessure tijd werd Kelifa nog over rechts weggestuurd maar hij verloor het overzicht waardoor zijn wilde schot ruim naast ging. Na 8 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was goed te merken dat SVW niet tevreden was en Groote Lindt dit punt juist koesterde.

Volgende week staat het inhaalduel met hetzelfde Groote Lindt op het programma. Op Sportpark Bakestein in Zwijndrecht wordt er om 14:30 uur afgetrapt.

SVW – Groote Lindt 1-1 (1-0)

26 min 1-0 Musab Abdirahman
59 min 1-1 Kevin van Pelt