Inschoterweg 2
6715CS
EDE GLD
tel. 0318-623119

Wie na het eerste half uur had geroepen dat thuisploeg DTS’35 met 6-0 zou winnen van de streepjes was voor gek verklaard. De doelpunten vlak voor en na rust werd SVW fataal en liep zodoende tegen een forse nederlaag aan.

SVW startte compact in Ede en de thuisploeg dat veelvuldig de bal had kon weinig ruimte vinden. Binnen het kwartier geloofde aanvoerder Mounir el Ouazizi in een lange bal, zijn inzet belandde op de paal. Een paar minuten later wederom een goede aanval van SVW. Patrick Zwart gaf mee aan el Ouazizi die op de doelman schoot. In de 33e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Huib Siefkes kwam terug lopen uit buitenspel positie maar werd niet afgevlagd en in de zestienmeter gebied werd hij neergehaald. De strafschop werd benut door Evert Palm: 1-0. Vlak voor rust volgde een tweede tegenvaller. Linksback Ahmed Lak kwam door en zijn voorzet werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Denzel Libretto: 2-0.

Na de rust was de wedstrijd al snel beslist. Doelman Lex Kramers redde prima op twee inzetten, het lobje van Roy Talsma werd door Niek Trappenburg van de lijn gehaald maar zijn redding belandde via Kramers alsnog in het doel: 3-0. Direct hierna werd SVW een strafschop onthouden. Naser el Mousati schoot vol op de handen van een verdediger maar scheidsrechter Klaare wuifde het weg. In de 55e minuut speelde de thuisploeg vakkundig een aanval uit. Evert Palm kon de 4-0 binnen schuiven. Denzel Libretto leek de keeper met een lage vrije trap te verrassen maar ging net langs de paal. Aan de andere kant schoot Shapoul Ali door een aantal benen heen in de korte hoek binnen: 5-0. Vlak voor tijd werd er een domme overtreding begaan in de zestien meter en Evert Palm schoot zijn derde van de middag binnen: 6-0.

Een harde nederlaag en les voor de streepjes, die zien dat op 1e klasse niveau details beslissend zijn/worden. Volgende week wacht de volgende sterke tegenstander als LRC Leerdam naar Gorinchem toe komt. Op Sportpark Molenburg wordt er om 14:30 uur afgetrapt.