Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 20

Klokkenlaan 27
5175NV
LOON OP ZAND
tel. 0416-365544

Vanmiddag speelde SVW het tweede duel in de bekerpoule tegen zondag 2e klasser Uno Animo uit Loon op Zand. Een matige beginfase van de Gorinchemse formatie resulteerde in een 2-0 achterstand nog binnen het kwartier. Deze vroege tegenslagen kwam de ploeg niet meer te boven. De tweede helft legde de ploeg wel een betere wedstrijd op de mat, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam SVW niet meer.

SVW blijkt hardleers, want niet voor de eerste keer dit seizoen begon de ploeg erg slap aan de wedstrijd, waardoor het al binnen 3 minuten tegen een achterstand aan keek. Wesley van Dongen schoot binnen in de verre hoek, 1-0. In de 12e minuut was het alweer raak voor de thuisclub, die zich af en toe in een speeltuin waande, zoveel tijd en ruimte kreeg het. Finn Sanstra kopte de 2-0 in de touwen. SVW zette daar aanvallend weinig tegenover. Na een kwartier kopte Christiaan Perrier nog wel net naast het doel. En in de 38e minuut kreeg SVW een vrije trap te nemen, waarna Mounir el Ouazizi een kopkans niet tot doelpunt kon promoveren. Beide ploegen gingen daarom rusten met een 2-0 stand.

In de tweede helft bracht trainer Tutu Ndona wat nieuwe spelers. Hicham Farhou en Naser el Mousati kwamen binnen de lijnen en dat zorgde direct voor wat meer creativiteit. Helaas moet Farhou al snel afhaken wegens een blessure. In de 64e minuut mondde een prima aanval van SVW uit in een enorme kans voor Mounir el Ouazizi. Hij hoefde de bal alleen nog maar binnen te schuiven, maar raakte de bal niet goed waardoor die in de verre hoek net naast de verkeerde kant van de paal rolde. Het had de aansluitingstreffer moeten zijn. Een minuut later viel die alsnog. El Ouazizi knalde op de paal en Christiaan Perrier stond op de goede plek om van dichtbij de 2-1 binnen te tikken. Verder dan dat kwam SVW niet. De beste kansen in de slotfase waren zelfs voor de thuisclub, die Onur Inan nog een keer op de proef stelde (prima redding op een kopbal) en ver in blessuretijd nog de paal raakte.

Volgende week zaterdag speelt SVW de laatste wedstrijd van de bekerpoule in Dordrecht. De aftrap van EBOH - SVW is om 14.45 uur aan de Schenkeldijk.

Verslag en foto's: Ronald Tukker