Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 20

Sportcomplex Schenkeldk 6
3328LE
DORDRECHT
tel. 078-6511691

SVW beleefde een vervelende middag in Dordrecht. Tegen 2e klasser EBOH werd niet alleen met 2-1 verloren, maar de wedstrijd lag ook nog eens ruim 20 minuten stil in de slotfase van de 1e helft, vanwege een opstootje tussen beide teams voor de dug out van EBOH. Arbiter Kuipers staakte de wedstrijd tijdelijk. Snel na de hervatting lag de 2-1 in de touwen achter doelman Lex Kramers.

De thuisclub was de eerste helft duidelijk de betere ploeg. EBOH kwam keer op keer gevaarlijk door en dat leverde diverse kansen en mogelijkheden op voor de Dordtenaren. Het eerste waarschuwingschot kwam al in de 8e minuut. Dat schot zeilde nog over de linker bovenhoek. In de 15e minuut weer EBOH. Een speler brak door over de rechterflank en schoot in de verre hoek op de paal. De rebound werd niet benut. In de 24e minuut een spelhervatting van EBOH. De afvallende bal werd door Robin Matena tot doelpunt gepromoveerd, 1-0. Na ruim een half uur dan eindelijk SVW. Patrick Zwart wipte de bal knap en met veel gevoel over de Dordtse doelman, 1-1. Nog voor rust was het hommeles. Zeki Laaiti kreeg een flinke klap. Zowel de arbiter als beide neutrale grensrechters zagen het niet. Het leidde tot een stevig opstootje voor de dug out van EBOH. De arbiter zag het even aan, maar kon weinig anders dan tot een afkoelingsperiode besluiten. Die duurde ruim 20 minuten. Na hervatting van de eerste helft was het al snel Elvis Versluis, die volledig vrij staand de 2-1 van dichtbij binnen mocht tikken.

Na rust een beter SVW, dat op jacht ging naar de gelijkmaker, maar dit met te weinig overtuigen en daadkracht deed. Na ruim een uur spelen brak Adem Kahraman wel door vanaf de rechterflank tot diep in het strafschopgebied, maar zijn schot trof net geen doel. In de 89e minuut was er nog een schot van Mounir el Ouazizi, maar dat werd gepakt door de Dordtse doelman.

Volgende week zaterdag start de competitie in de 1e klasse voor SVW met een uitwedstrijd in Ede. De aftrap bij DTS Ede - SVW is om 15.00 uur.