Bas Verhoevenweg 5
2952BV
ALBLASSERDAM
tel. 078-6930575

In een snikheet Alblasserdam, waar de temperatuur boven de 30 graden uit kwam, boekte SVW de eerste oefenzege van het seizoen 2022-2023. De vernieuwde selectie van trainer Tutu Ndona kwam aanvankelijk wat onwennig uit de startblokken, maar wist uiteindelijk steeds beter in het eigen spel te komen en een verdiende 1-2 zege binnen te slepen.

In een wedstrijd over 2 x 40 minuten had SVW het lastig in de beginfase. De eerste 20 minuten was De Alblas de betere ploeg en het was in deze fase van de wedstrijd dan ook zeker niet onverwacht dat de thuisclub de leiding pakte. Uit een spelhervatting ontstond een scrimmage voor het doel van Onur Inan, waarna een inzet van Jari Zijderveld zo van richting werd veranderd, dat de bal via een vreemde carambole net onder de lat plofte, 1-0. Daarna kreeg De Alblas nog een kans in de persoon van Jeroen Muilwijk, die de bal van dichtbij over het doel joeg. Gaandeweg de 1e helft kwam SVW echter steeds beter in het eigen spel en zette het de thuisclub meer en meer onder druk. Na een vlotte aanval was het Mounir el Ouazizi die in de verre hoek raak schoot, 1-1.

Na rust een beter SVW, dat de tegenstander grote delen van de wedstrijd vast zette op eigen helft. Opvallend genoeg was het Jesse Steegwijk, die aan de overzijde een grote kans kreeg. Hij stuitte op Lex Kramers, die in de 2e helft voor SVW keepte. Toch zou SVW de zege nog pakken. In de slotfase van de wedstrijd werd er binnen de zestien meter een overtreding begaan op SVW-spits Christiaan Perrier. De arbiter wees resoluut naar de stip. De toegekende strafschop werd beheerst binnen geschoten door Denzel Libretto, die de keeper de verkeerde kant op stuurde, 1-2.

Al met al een heel nuttig oefenduel, waarin de technische staf en de SVW-supporters veel nieuwe spelers aan het werk hebben gezien.

Volgende week speelt SVW een oefenduel in Gorinchem op het eigen Sportpark Molenburg.
De aftrap van SVW - Binnenmaas staat gepland om 14.30 uur.

Verslag & foto's : Ronald Tukker