HEUKELUM - SVW 1-2 "Inhaalduel levert SVW driepunter op" (verslag & foto's: Ronald Tukker)

Heukelum 1

1 - 2

SVW 1

Thomas van Iperen
45'
86'

tel. 0345-612298

Op deze dinsdagavond stond er voor beide ploegen veel op het spel. SVW doet volop mee voor de bovenste plekken en doet volop mee in de strijd om de 2e periode. Heukelum probeert juist weg te komen van de onderste posities in de 2e klasse F. Beide ploegen moesten dus winnen vanavond. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een enerverende wedstrijd.

In de beginfase had SVW een licht veldoverwicht, zonder dat het tot uitgespeelde kansen zou komen. De thuisclub kwam echter ook niet verder dan een paar ongevaarlijke schoten vanuit de tweede lijn. In de 33e minuut zeilde een schot van Adem Kahraman naast het Heukelumse doel. De slotfase van de eerste helft was voor Heukelum. In de 40e minuut kwam SVW nog goed weg als een inzet van dichtbij van richting werd veranderd en de bal maar net naast het doel verdwijnt. In de blessuretijd kreeg SVW toch nog het deksel op de neus. Na een hoekschop voor de thuisclub ontstond een scrimmage en uiteindelijk wist Thomas van Iperen de bal van dichtbij raak te schieten, 1-0.

In de tweede helft kwamen de streepjes beter voor de dag. Er werd meer energie in de wedstrijd gelegd en daarmee kwam ook het betere voetbal en ook de doelkansen. Maar niet voordat arbiter Klaare in de 47e minuut een verkeerd geraakte bal beoordeelde als bewuste terugspeelbal en Heukelum een indirecte vrije trap binnen de zestien meter toekende. De bal werd hieruit op de binnenkant van de paal geknald, waarna de arbiter de bal nogmaals liet overnemen. Hieruit kwam geen nieuw gevaar. In de 54e minuut kwam SVW nogmaals goed weg. Een vrije trap werd maar net naast het doel van Onur Inan gekruld. Zo bleef het 1-0 en zat SVW nog volop in de wedstrijd. En die wedstrijd zou kantelen in het laatste ruime half uur. In de 57e minuut werd een terugspeelbal door de Heukelumse doelman niet goed beoordeeld, waardoor Mounir el Ouazizi de bal kon oppikken en in het lege doel schieten, 1-1. Het gaf SVW weer nieuwe moed en in de slotfase legde arbiter Klaare de bal op de stip na een overtreding binnen de zestien meter. Hicham Farhou schoot onberispelijk raak, 1-2.

Aanstaande zaterdag speelt SVW de topper in Aalst.
De aftrap van Roda Boys - SVW is om 14.30 uur.