Veerdam 4
5308JH
AALST GLD
tel. 0418-671261

SVW heeft zichzelf vanmiddag in een open en aantrekkelijke wedstrijd (de neutrale kijker zal hebben genoten) te kort gedaan. Het wist driemaal te scoren, miste een strafschop maar gaf de doelpunten te makkelijk weg waardoor het na 90 minuten met lege handen stond, terwijl een gelijkspel over de gehele wedstrijd niet onverdiend zou zijn geweest.

De streepjes begonnen goed in Aalst. Na 6 minuten had het de voorsprong te pakken. Ahmed Kelifa, die zijn directe tegenstander telkens zijn hielen liet zien, werd diep gestuurd zijn voorzet werd door Musab Abdirahman via verdediger Jelle Scholts binnen gewerkt: 0-1.
Lang kon het niet genieten van de voorsprong, een onnodige overtreding op de zestienmeter gebied betekende via Mo Nikbakht de gelijkmaker: 1-1.

In deze fase had de thuisploeg het moment met o.a een schot voorlangs van de snelle Nils Loef. SVW kwam beter in de wedstrijd en dit resulteerde in een knappe redding op een net z’n knappe inzet van aanvoerder el Ouazizi die uit de draai leek binnen te schieten. Vlak voor rust ontsnapte Kelifa wederom aan zijn bewaker maar Musab Abdirahman schoot z’n inzet van vlakbij naast. Aan de andere kant was het uit het niets wel raak. Een lange bal over de verdediging en de uitkomende doelman Onur Inan was te laat waardoor spits Armand Selamani simpel de 2-1 kon binnen lopen.

Na de rust was er maar één ploeg die wilde voetballen, Roda Boys gokte op de counter. Direct na rust de eerste kans voor SVW. Kelifa ging op de doelman af maar zijn inzet was te slap. Twintig minuten voor tijd kreeg SVW de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen na een handsbal ging de bal op de stip maar Hicham Farhou zag zijn inzet gekeerd worden door Jamil Kools. Aan de overkant was het wel raak. Nikbakht mocht vrijstaand doorlopen en schoot op de paal, de rebound werd binnen geschoten door Toby Tan: 3-1.

SVW toonde wederom veerkracht in de persoon van Mounir el Ouazizi, die een afvallende bal keihard in de bovenhoek schoot: 3-2.

De aansluitingstreffer van SVW was van korte duur. Loef ontsnapte gaf voor en Selmani raakte de bal niet optimaal maar zag de bal toch in het doel rollen: 4-2.

In de korte blessuretijd maakte SVW de 4-3. Adem Kahraman brak door op rechts en gaf een panklare voorzet op Abdirahman die raak kopte.
Direct hierna floot scheidsrechter Ies Roeland al snel af waardoor SVW aan de topper met Roda Boys niets overhield.

De achtervolging zal nu worden ingezet en volgende week wacht daarin Altena.
Op Sportpark Molenburg wordt er om 14:30 uur afgetrapt.

Bijz: Jamil Kools stopt strafschop Hicham Farhou (71’)