Smitweg 6
2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022 is SVW als titelhouder tegen een nederlaag aangelopen. De Zwerver sloeg via een dubbelslag keihard toe en SVW kwam deze klap cijfermatig niet meer te boven: 3-1.

Een half uur lang was er niets aan de hand voor de streepjes. Het had de controle en kreeg na een kwartier met Yosief Ghide een goede kans uit een indraaiende vrijebal van Hicham Farhou maar doelman Bas Bijkerk redde knap met een reflex. Aan de andere kant pakte doelman Onur Inan een knappe inzet van spits Glenn Weijts. Op het half uur was er een dubbelslag voor de thuisploeg. SVW stond niet goed en Jesper Kusters kwam vrij en schoot in de verre hoek binnen: 1-0. Meteen gevolgd door de 2-0. Competitie topscorer Weijts schoot droog en hard binnen. Vlak voor rust een geweldige uithaal van Farhou, die de bal uit een hoekschop meteen op de pantoffel nam maar de bal van de lijn gehaald zag worden.

SVW kwam scherp uit de rust en had recht op de aansluitingstreffer maar zoals heel de middag was het net niet voor de kampioen. Abdus Zencirkiran zag zijn schot uit de korte hoek gehaald worden en Ghide schoot vanaf 25 keihard op de lat. Op het uur waren Weijts en Guido Luiten dicht bij een treffer maar schoten beide voorlangs. Tien minuten voor tijd leek SVW terug te komen in het duel maar de treffer van Ghide werd geannuleerd wegens buitenspel. Aan de andere kant ontsnapte Weijts, omspeelde doelman Inan en schoot vanuit een moeilijke hoek tussen de benen van een inlopende verdediger de 3-0 binnen. Een minuut later kon SVW verder met tien man nadat Redwan Ouajnan zijn tweede gele kaart pakte en vroegtijdig kon gaan douchen. De mooiste treffer kwam op naam van Farhou. Uit een kort genomen vrije trap krulde hij de bal stijf in de kruising voor de eretreffer: 3-1.

Hierdoor is het seizoen ten einde. SVW kan terugkijken op een fantastisch seizoen met de behaalde titel. De Zwerver gaat door deze overwinning en een nederlaag van Roda Boys (dat overal naast grijpt) de nacompetitie in voor promotie.