Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

SVW zette vanmiddag tegen Wilhelmina '26 een sterke teamprestatie neer. De streepjes speelden een matige eerste helft, maar gooiden na rust alle remmen los. De 3-0 zege was zeker niet geflatteerd en had uiteindelijk nog wel een paar goals hoger uit kunnen vallen.

Op een zonovergoten Sportpark Molenburg pakte SVW meteen het initiatief. In de 13e minuut krulde Denzel Libretto de bal net naast het doel. Vijf minuten later werd Ahmed Kelifa diep gestuurd, maar één op één redde doelman Carlo van den Beukel. In de 21e minuut gaat het eerste schot van Wilhelmina '26 voorlangs het doel van Onur Inan. In de slotfase van de eerste helft ging Robert Bouman op avontuur. Hij werd niet aangepakt en besloot maar uit te halen. Zijn vlammende schot kuste de lat.

In de tweede helft tapte SVW uit een ander vaatje. De streepjes kwamen feller uit de kleedkamer en zochten fanatiek de aanval. Het leidde al snel tot een treffer. In de 48e minuut een goede aanval over de rechterflank en de voorzet werd binnen geprikt door Mounir el Ouazizi, 1-0. Zeven minuten later werd de voorsprong al verdubbeld. Musab Abdirahman knalde van dichtbij de 2-0 tegen de touwen. Het verzet van Wilhelmina was daarmee wel gebroken. SVW combineerde er op los en zag Ahmed Kelifa in de 59e minuut de buitenkant van de paal raken. In de 73e minuut een grote kans voor Musab Abdirahman, die de bal op de andere paal knalde. In de slotfase was het alsnog een keer raak voor de thuisclub. Mounir el Ouazizi was het eindstation van een prima aanval, 3-0.

Met deze zege blijft SVW in het spoor van koploper Roda Boys.
Aanstaande dinsdag is Heukelum de tegenstander.
De aftrap van dit inhaalduel Heukelum - SVW is om 20:00 uur.