Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

SVW speelde vandaag tegen Arkel, maar het speelde ook met Arkel. Binnen een half uur waren de Arkelse gasten horendol gespeeld en stond er al een 3-0 tussenstand op het scorebord, waarmee de wedstrijd al voortijdig beslist was. Uiteindelijk stopte de doelpuntenhonger van SVW pas op een stand van 5-0.

Op een zonovergoten en drukbezocht Molenburg was het genieten voor het talrijke publiek. Al in de 8e minuut een prima aanval over rechts van SVW. Ahmed Kelifa gaf een afgemeten voorzet en Mounir el Ouazizi gleed de 1-0 in de touwen. Het was het startsein voor een Gorinchems salvo van aanvallen, waar Arkel alleen een enkel schotje op doel tegenover kon stellen. In de 24e minuut was het alweer raak. Ahmed Kelifa was er als de kippen bij om een rebound tot doelpunt te promoveren via een intikker, 2-0. Even later werd Kelifa de diepte in gestuurd en rondde hij, alleen voor de doelman, keurig en beheerst af, 3-0. Arkel werd in de deze fase overhoop gespeeld en was rijp voor de sloop, zo leek het. 3-0 werd echter ook de ruststand.

In de tweede helft nam SVW wat gas terug en Arkel kon nog altijd geen vuist maken. Daardoor nam de gezapigheid wat toe, zonder dat het echt saai zou worden, want SVW bleef de aanval zoeken en bleef ook de bovenliggende partij. Toch zou het tot de 76e minuut duren voor het publiek flink verwend werd. Abdus Zencirkiran zag de Arkelse doelman wat te ver voor zijn goal staan en vanaf 25 meter schoot Abdus met een mooie boogbal de bal over de keeper en in het doel, 4-0. Een prachtig doelpunt. Het slotakkoord in dit eenzijdige duel was voor Hakan Tatli, die vlak voor tijd attent reageerde op een bal die terug kwam van de paal en van dichtbij de 5-0 scoorde.

Na deze ruime zege staat SVW plots bovenaan in de 2e klasse F, mede dankzij nederlagen van Roda Boys en Wieldrecht. Volgende week speelt SVW weer thuis. De aftrap van de topper SVW - Wieldrecht is om 14.30 uur.

Verslag: Ronald Tukker