4285WS
WOUDRICHEM
tel. 0183-309058

SVW speelde vanmiddag de traditioneel lastige uitwedstrijd in en tegen Woudrichem. Zelden wisten de streepjes op Het Bolwerk te winnen, maar vandaag lukte dat wel. Twee keer sloeg de Gorinchemse formatie toe via een kopbal uit een spelhervatting. Het bleek voor het dodelijk effectieve SVW voldoende voor de zege.

Na een aftastend eerste kwartier waarin zowat niets gebeurde, kwam de wedstrijd daarna snel op gang. In de 16e minuut gaf Ahmed Kelifa voor op Musab Abdirahman, die stuitte op doelman Aljan Dekker. Een minuut later teisterde Woudrichem het houtwerk boven SVW-doelman Onur Inan. Wat volgde was een fase waarin de wedstrijd zowat een kwartier stil lag, vanwege een op het oog zware blessure voor Wilty Schaap, die met de brancard van het gedragen moest worden. In de 28e minuut brak Bart van Andel door op rechts, maar zag zijn schot gestuit worden door Onur Inan. In de 37e minuut was het raak voor SVW. Na een hoekschop belandde de bal bij de mee opgekomen Claudy Nzita, die van dichtbij hard raak kopte, 0-1. Het was ook meteen de ruststand.

De tweede helft was net een paar minuten oud, toen Musab Abdirahman een kopkans net niet kon verzilveren. Twee minuten later stuitte Musab op Aljan Dekker, nadat Woudrichem in de opbouw de bal had verspeeld. In de 54e minuut was het toch weer raak voor SVW. Het doelpunt was zowat een kopie van de openingstreffer. Uit een hoekschop kon Yosief Ghide van dichtbij raak koppen, 0-2. De wedstrijd leek hiermee beslist, maar dat was buiten het strijdende Woudrichem gerekend. Een kwartier voor tijd krulde Tim Saaman de bal knap en mooi in de verre kruising, 1-2. De spanning was te snijden het laatste kwartier. Musab Abdirahman was met een kopkans in de 89e minuut nog dichtbij de 1-3, maar er zou in de slotfase en lange blessuretijd niet meer gescoord worden.

Het winnende SVW zag titelconcurrent Roda Boys met 1-1 gelijk spelen tegen Tricht, waardoor de streepjes nu weer koploper zijn met 1 punt voorsprong op de ploeg uit Aalst.

Komende dinsdag speelt SVW een uitwedstrijd in Dordrecht.
De aftrap bij Wieldrecht - SVW is om 19.15 uur.

Verslag: Ronald Tukker
Fotografie: Turon Photo