Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

SVW deed vanmiddag prima zaken in de strijd om het kampioenschap in 2F. Zelf won het met 3-5 de derby in en tegen Arkel. Concurrent Roda Boys ging met 3-1 onderuit in Heukelum. Hierdoor hebben de streepjes in de resterende twee duels nog één zege nodig om de felbegeerde titel te pakken.

Als een ware Usain Bolt schoot SVW uit de startblokken. Na een klein kwartier voetbal stond het al 0-3 en zat de Gorcumse formatie op rozen. In de 2e minuut was het al raak. Uit een voorzet van Abdus Zencirkiran kopte Yosief Ghide van dichtbij de 0-1 in de touwen. In de 9e minuut werd Ahmed Kelifa uit balans gebracht in de zestien meter en arbiter Alvarez wees resoluut naar de stip. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Hicham Farhou, 0-2. Nog binnen het kwartier bracht SVW de marge op drie. Abdus Zencirkiran schoof de 0-3 binnen. Arkel was zeker niet ongevaarlijk. Het raakte op 0-2 al een keer de paal en met name Jordi van Mil was enkele keren dichtbij een doelpunt. Dat viel in de 26e minuut. Van Mil schoot van dichtbij de 1-3 in de touwen. Dat was ook meteen de ruststand.

Vroeg in de tweede helft was er even een vervelend opstootje bij de zijlijn, waar allerlei mensen de boel probeerden te sussen. Dit lukte al snel en arbiter Alvarez loste het op met twee gele kaarten. Even later ging Musab Abdirahman alleen op de doelman af, maar zijn schot werd gekeerd. Na iets meer dan een uur brak Mounir el Ouazizi door op rechts. Zijn schot vloog binnen in de verre bovenhoek, 1-4. De wedstrijd leek beslist, maar Arkel bleef strijdbaar en scoorde. Eerst de 2-4 door Miguel Verbeek en vlak daarna de 3-4 via Corne van Horik. Lang bleef het niet spannend, want een minuut na de aansluitingstreffer viel dan toch echt de beslissing. Hicham Farhou had het vizier op scherp staan en schoot de 3-5 op het scorebord.

Volgende week zaterdag speelt SVW een thuiswedstrijd.
De aftrap bij SVW - Drechtstreek is om 14.30 uur.
Het zou mooi zijn als iedereen met een SVW-hart daarbij aanwezig is, om de mannen naar de zege te schreeuwen!