Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

SVW heeft vanmiddag met 3-0 weten te winnen van een matig Heukelum. De gasten waren naar Gorinchem gekomen om de schade beperkt te houden. Veelzeggend was het moment een kwartier voor tijd, toen SVW minutenlang de bal kon rondspelen in de achterste linie, zonder dat ook maar één speler van Heukelum zich verzette.

De streepjes begonnen scherp aan het duel met Heukelum. Na 45 seconde kreeg Musab Abdirahman zijn hoofd niet goed tegen de bal. Doelman Yoerik van ’t Pad redde fantastisch op een goede vrije trap van Hicham Farhou, een minuut later werkte verdediger Wilfried Prigge de bal op zijn eigen lat. Vlak voor rust raakte ook Heukelum de lat. Niels Labrie zag zijn inzet via een SVW-been op de lat eindigen. Op slag van rust werd een snelle voorzet van Mounir el Ouazizi op de lat gewerkt door Naser el Mousati. Een minuut later alsnog de terechte voorsprong. Musab Abdirahman was alert op een loslatende bal van de keeper en werkte zodoende de 1-0 binnen.

In de tweede helft had SVW de controle, ondanks dat het zelf niet groots speelde, had je niet het idee dat men in de problemen zou geraken. Een dwarrelbal van Denzel Libretto werd met moeite gekeerd. Aan de andere kant kreeg Heukelum de kans waar het op hoopte. Na een voorzet van Sil Veltman kon spits Tim Schwebke inkoppen maar doelman Angelo Perini tikte de bal over. In de 83e minuut werd de wedstrijd beslist. Farhou werd diep gestuurd, was niet zelfzuchtig en gaf de bal opzij aan invaller Hakan Tatli: 2-0. Vlak voor tijd gevolgd door de 3-0. Farhou werd vrijgespeeld en werkte de bal in de verre hoek binnen.

Door de zege mag SVW zich voor even als koploper meldden. Volgende week wacht een mooie testcase met titelfavoriet Roda Boys. Op Sportpark Molenburg wordt er om 14:30 uur afgetrapt.