TRICHT - SVW 3-2 "Streepjes onderuit tegen angstgegner Tricht" (verslag & foto's: Ronald Tukker)

Tricht 1

3 - 2

SVW 1

René van Soelen (intikker)
27'
Joran Smit
51'
René van Soelen
65'

tel. 0345-572228

og nooit won SVW in competitieverband in Tricht en ook vanmiddag werd deze onprettige 'traditie' voortgezet in het dorpje aan de Linge. De streepjes hadden een optisch veldoverwicht en noteerden de meeste schoten en aanvallen, maar uit de spaarzame uitvallen van de thuisclub haalde Tricht veruit het meeste rendement en won het dan ook met 3-2.

Het door blessures en schorsingen geplaagde SVW startte aanvallend aan de wedstrijd. Het eerste kwartier leidde dat tot een aantal schoten op en naast het Trichtse doel, zonder dat het in groot gevaar uitmondde, met name omdat SVW slordig was in de eindpass. Pas in de 27e minuut schoot Tricht voor het eerst op doel, maar het was wel meteen raak. René van Soelen tikte van dichtbij de 1-0 op het scorebord. SVW ging niet bij de pakken neerzitten en even later liet Ahmed Kelifa een voorzet pardoes op de lat ploffen. Nog voor rust kwam SVW gelijk. Na een sterke Gorinchem aanval tikte Hicham Farhou de bal binnen, 1-1. In blessuretijd nogmaals SVW. Een knappe actie van Naser el Mousati leidde tot een scherpe voorzet, die vlak voor de lijn werd weggehaald.

Na de rust werd Ahmed Kelifa in de 50e minuut diep gestuurd. Hij liftte de bal over de doelman, maar ook net over het doel. Een minuut later was Tricht wel effectief. Joran Smits joeg de 2-1 tegen de touwen. Iets na het uur voetballen kwam SVW weer op gelijke hoogte. Mounir el Ouazizi tikte de bal lang en over de doelman en scoorde zo de 2-2. Lang mocht SVW de gelijkmaker niet koesteren, want het was weer René van Soelen die vanaf rechts in de verre benedenhoek de winnende treffer binnen schoot, 3-2. SVW drong daarna nog wel aan en bracht Johnny Wijnbelt als breekijzer in de ploeg, maar het mocht niet baten. Hicham Farhou was met een lage vrije trap in de hoek nog het dichtste bij de 3-3, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de alerte doelman.

Na deze nederlaag doet SVW nog altijd goed bovenin de 2e klasse F mee en staat het op de derde plaats. Volgende week komt Sleeuwijk op bezoek. De aftrap bij SVW - Sleeuwijk is om 14.30 uur.