SVW 1 – Hardinxveld 1 2-2 ‘Streepjes herstellen zich tegen Hardinxveld’

58'
Lex de Gier

21 augustus 2021 15:00

Onbekend

SVW heeft zich vanmiddag in het 2-2 gelijkspel met Hardinxveld hersteld van de zeperd van afgelopen dinsdag tegen Oranje Wit (9-1). In een gelijk opgaand duel hadden de streepjes voetballend licht het overwicht maar was 3e klasser Hardinxveld efficiënt in de afronding.

In de eerste helft was het een duel zonder grote hoogtepunten. Nasreddine el Khalki was met een eigen inzet bijna verantwoordelijk voor een doelpunt van Hardinxveld en aan de andere kant was het schot van Musab Abdirahman te slap om het de keeper moeilijk te maken. Toen er met 0-0 leek te gaan rusten was daar Hardinxveld dat uit de omschakeling op 0-1 kwam. Een teruggetrokken bal van Lex de Gier werd in de korte hoek binnen gewerkt door Collin de Kok: 0-1.

Na de rust een scherp SVW dat direct op 1-1 kwam. Abdus Zencirkiran ging er aan de rechterkant vandoor en zijn voorzet werd koeltjes afgerond door Musab Abdirahman. Direct na de aftrap redde Angelo Perini op een inzet van Lex de Gier, die een paar minuten later wel trefzeker was. Een simpele lange bal zette de aanvaller één op één met de verdediger en krulde de bal in de verre hoek binnen: 1-2. Musab Abdirahman was dicht bij de gelijkmaker maar doelman Marc Koning redde knap. Tien minuten voor tijd kwam de gelijkmaker alsnog op het bord nadat Joseph Johnson een goede actie in huis had en spits Hakan Tatli bereikte voor de 2-2. In de blessuretijd was er nog een poging van AJ Margarita maar inval-doelman Dustin van Bezooijen redde en zo eindigde dit aantrekkelijk duel in een terechte 2-2 gelijkspel.

Volgende week zaterdag speelt SVW voor de Rob Colijn Memorial een ‘thuisduel’. De loting voor de wedstrijden wordt op de speeldag gedaan door de hoofdtrainers van de 4 deelnemende clubs. Wedstrijden zijn 2x 45 minuten het toernooi begint om 14:30 uur.

Verslag: Ronald Tukker