3e klasse 05

19 september 2020 11:45

Onbekend

Ook de jongere meiden mochten vandaag aantreden tegen Unitas, een heuse derby!

Na het zien van de MO15 wedstrijd was het, na een goede warming up, tijd om het strijdplan door te nemen. Helaas bleek Dilan niet fit genoeg en haar plek werd gelukkig overgenomen door Miray.

De wedstrijd was amper begonnen of de 1-0 werd binnen geschoten door Leandra.  Toch was het, door even minder scherp verdedigen, direct aan de andere kant 1-1 De meiden lieten zich niet kennen en gingen verder met aanvallen. Mooi om te zien hoe de meiden echt probeerden samen te spelen.

De 2-1 was een prachtige aanval, eindigend met een schot in de kruising door Jolein, 2-1.

Maar waar iedereen dacht dat SVW nu door zou stoten was het wederom Unitas dat terugkwam, 2-2.

SVW bleef sterker en een aantal mooie aanvallen door oa. Elizabeth, Danait en Esmeralda leverde net geen doelpunt op.

Net voor rust kwam SVW toch weer op voorsprong door Jolein, 3-2.

In de rust spraken we af dat we de voorsprong niet weer zouden weg geven. Keihard verdedigen en geen risico nemen achterin! En dat hebben de meiden gedaan. Verdedigend waren ook Fatima, Esmeralda, Elizabeth, Miray en debutante Michaela (goed gedaan meid!) heel belangrijk. Dara hield een aantal moeilijke schoten tegen waardoor de voorsprong vastgehouden werd.

De tweede helft was aanvallend echt een genot om naar te kijken. Met prachtige “tiki taka” aanvallen over meerdere schijven werden er prachtige kansen gecreëerd.  De 4-2 werd, na één van die aanvallen gescoord door Sudenaz. Leandra bekroonde haar goede wedstrijd met nog een doelpunt, 5-2.

Ondanks het goede verdedigen wist Unitas toch nog tegen te scoren, 5-3. Maar SVW bleef sterker en de 6-3 werd prachtig binnen geschoten door Sudenaz, op aangeven van Esmeralda.

Na een ongelukkig moment raakte Sudenaz geblesseerd. Mooi om te zien dat alle speelsters, ook die van Unitas, bezorgd kwamen kijken. Dat is zoals het hoort!

In de laatste minuten werd Unitas nog enkele keren gevaarlijk. Dara wist enkele doelpunten te voorkomen maar toch viel de 6-4. Dat was dan ook de eindstand.

Zaterdag 26 september speelt de MO15 wederom in Kinderdijk tegen De Zwerver, aanvang 8.30 (wie verzint dit)

Tekst: Elwin Lammers