SVW - WILHELMINA '26 3-0 "SVW viert rentree in 2e klasse met ruime zege"

Datum

19 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd komt meteen lekker op gang. Aanvallen golven over en weer en het publiek langs de lijn vermaakt zich opperbest met het voetbal. Al snel krijgt SVW een kans via Ahmed Kelifa. Aan de overzijde krult Samuel Hartgers de bal net over het doel. In de 17e minuut weer SVW. Mounir el Ouazizi neemt de bal op de rechterflank ineens op de slof en ziet zijn inzet over het doel vliegen. Na een klein half uur stuit Sjoerd de Fijter op de sterk keepende Angelo Perini. Een minuut later knalt Naser el Mousati de bal richting korte hoek, waar doelman Van den Beukel paraat staat. In de 34e minuut schuift SVW de bal zo in de voeten van Kevin van Esch, die op weg lijkt naar de 0-1, maar Perini op zijn weg vindt. Vlak voor rust kopt Hartgers de bal namens Wilhelmina net over het doel.

Na rust heeft SVW de zaken beter onder controle. Het geeft defensief weinig meer weg en zoekt directer en agressiever de weg naar het vijandelijke doel. Het zorgt ervoor dat de openingstreffer valt in de 53e minuut. Na een scrimmage schiet Naser el Mousati de bal met een geplaatst schot in de verre hoek, 1-0! SVW houdt de controle, totdat Anthony van Wijk in de 70e minuut vanaf elf meter mag aanleggen. De strafschop wordt echter klemvast gepakt door Perini. In de slotfase slaat SVW nog tweemaal toe. In de 81e minuut via Ahmed Kelifa, die vanaf rechts in de verre hoek raak schiet, 2-0. In de 89e minuut is het Musab Abdirahman, die de 3-0 eindstand op het scorebord schiet.

Een prima start van SVW, dat zijn rentree in de 2e klasse viert met een ruime zege. Volgende week speelt SVW uit in Nieuwendijk. De aftrap bij de derby Altena - SVW is om 14.30 uur.