Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Stadsderby eenvoudige prooi voor SVW

Stadsderby eenvoudige prooi voor SVW

Unitas 1

0 - 3

SVW 1

Datum

22 augustus 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Molenburg
Kleine Schelluinsekade 5 C
4204 TZ
Gorinchem
tel. 0183-624375

De Gorcumse stadsderby voegde vandaag weer een nieuw hoofdstuk toe aan de lange historie van wedstrijden tussen Unitas en SVW. Deze editie werd uiteindelijk een eenvoudige prooi voor het veel sterkere SVW, dat met 0-3 nog genadig was voor de thuisclub.
 
Al in de 5e minuut pakten de in het blauw gestoken 'streepjes' de leiding op Molenvliet. Na defensief balverlies van de roodbroeken, kon Mounir el Ouazizi de 0-1 aantekenen via een prachtige lob over de verbouwereerde doelman heen. Het betere SVW had in het eerste half uur een groot veldoverwicht, zonder dat in (meer) doelpunten uit te kunnen drukken. Na ruim een half uur kwam de thuisclub wat meer in het spel voor, al was dat ook deels te wijten aan slordigheden aan SVW-zijde. In de 37e minuut claimde Unitas een strafschop, die niet werd gegeven door de sterk leidende arbiter Van der Zwan. In de slotfase had SVW nog twee mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar een schot van Hakan Tatli werd geblokt en een lob van El Ouazizi werd over de lat getikt door doelman Owen Verduijn.
 
Na rust hetzelfde spelbeeld, al was het wel Unitas dat als eerste een enorme kans kreeg om de stand gelijk te trekken. Ismael el Kaddouri mocht namelijk vanaf elf meter aanleggen. De strafschop werd echter prima gepakt door Angelo Perini. Hierna was het weer SVW de bepaalde. In de 68e minuut verdubbelde SVW de voorsprong. Een mooie steekpass van Enes Zencirkiran werd op waarde geschat door Naser el Mousati, die de bal keurig in de korte hoek binnen prikte, 0-2. In de 75e minuut bepaalde Mounir el Ouazizi de eindstand op 0-3, door een individuele actie die via doelman Verduijn in het doel belandde. Toby Mulder maakte overigens zijn debuut als basisspeler bij SVW.
 
Aanstaande dinsdag speelt SVW de eerste thuiswedstrijd in de voorbereiding. De aftrap bij SVW - Kozakken Boys (onder 23 jaar) staat gepland om 20.00 uur.
 
zaterdag 22 augustus 2020
Unitas za. - SVW 0-3 (0-1)
5. Mounir el Ouazizi 0-1
68. Naser el Mousati 0-2
75. Mounir el Ouazizi 0-3
61. Angelo Perini (SVW) stopt strafschop Ismael el Kaddouri (Uni)
 
verslag: Ronald Tukker
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!