Datum

14 december 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

In een knotsgekke tweede helft leek SVW twee punten te verspelen in en tegen Groot-Ammers. Felle regen- en hagelbuien teisterden spelers en publiek op sportpark Gelkenes. Groot-Ammers maakte de 1-1 tijdens een hagelbui, maar uiteindelijk sleepte een matig spelend, maar wel knokkend SVW, toch nog de driepunter uit het vuur. In de 90e minuut was het Mounir el Ouazizi, die de bal van dichtbij binnen wist te glijden, 1-2! SVW ontsnapte en bij de thuisclub waren de druiven zuur.

De streepjes startten prima aan de wedstrijd. De koploper uit Gorinchem was in de beginfase heer en meester, waar de thuisclub zich noodgedwongen moest beperken tot tegenhouden en counteren. In de 10e minuut was Enes Zencirkiran dichtbij de openingstreffer namens SVW, maar hij zag zijn inzet geblokt worden door de geelzwarte defensie. Twee minuten later was het alsnog raak. Een prima actie van Ahmed Kelifa op de rechterflank, werd op waarde geschat door Gino Dix, die in de verre hoek raak wist te prikken, 0-1. SVW had in deze fase zeker de mogelijkheden om de score uit te breiden, maar sprong hier slordig mee om. Passes kwamen veelal niet aan en een aantal spelers waren zichtbaar niet in topvorm.

Na rust liet SVW zich meer en meer in slaap sussen, ondanks dat de marge nog altijd maar één doelpunt was. Kansen waren spaarzaam, mede door de stevige windvlagen en harde regen. Tijdens een felle hagelbui sloeg Groot-Ammers toe. Koos Pott schoot de 1-1 in de touwen. Een verdiende gelijkmaker, omdat de thuisclub de betere ploeg was na rust. De slotfase was weer voor SVW. In de 85e minuut zag Mounir el Ouazizi de bal net over het doel verdwijnen na een van richting veranderd schot. In de absolute slotfase pakte SVW dus alsnog de driepunter. Doelman Dennis de Wit stond een rebound toe, waarna Mounir el Ouazizi via een prima sliding de bal in het doel wist te glijden. De goed leidende arbiter Cakir liet zich echter niet in de luren leggen door de veelvuldig te scherp vlaggende grensrechter van de thuisclub en keurde het doelpunt goed, 1-2!

SVW gaat met deze gelukkige zege als koploper de winterstop van de competitie in en speelt aanstaande zaterdag nog een bekerduel in Ridderkerk. De aftrap bij VV Rijsoord - SVW is om 14.30 uur.