SVW - KERKWIJK 4-0 "SVW heeft geen kind aan Kerkwijk in eenzijdig oefenduel" (verslag: Ronald Tukker)

SVW 1

4 - 0

Kerkwijk 1

10 september 2019 20:05

Onbekend

De streepjes speelden vanavond een oefenduel tegen 4e klasser Kerkwijk. Het krachtsverschil tussen beide teams was enorm en nog het best te vergelijken met een spel tussen kat en muis. Het mag voor zich spreken dat SVW de spreekwoordelijke kat was.

Al in de 2e minuut was SVW dichtbij de openingstreffer. Mounir el Ouazizi schoot de bal van ver op de lat, maar zag zijn inzet via die lat weer het veld in stuiteren. In de 10e minuut weer SVW, deze maal was het een hoekschop van de sterk spelende Boris Pijlman, die via het hoofd van Ahmed Kelifa net over het Kerkwijkse doel vloog. Drie minuten een kopie van deze hoekschop, met dat verschil dat Kelifa de bal nu vol en goed raakte met het hoofd, 1-0. Wat volgde was een periode met veel balverlies over en weer, met name door slordige passing. SVW bleef wel veruit de bovenliggende partij en na exact een half uur spelen liet Mounir el Ouazizi na een prima aanvallende actie de bal in de verre hoek ploffen, 2-0.

Ook na rust was het eenrichtingsverkeer, met een aanvallend SVW en Kerkwijk dat heel sterk op de defensie bleef leunen. SVW-doelman Sabri Boukrouche had een rustige avond. In de 64e minuut werd Naser el Mousati de diepte in gestuurd, bleef kalm voor het doel en schoof de 3-0 in de touwen. Het slotakkoord was van Mounir el Ouazizi, die via een prachtig en beheerst 'stiffie' de 4-0 aantekende.

Aanstaande zaterdag is het tijd voor de Gorcumse stadsderby in de beker. SVW - Unitas za is altijd een mooi affiche en zeker nu, want beide teams hebben hun eerste twee bekerwedstrijden gewonnen. Plaatsing voor de volgende ronde staat dus op het spel en SVW zal moeten winnen om een ronde verder te komen. Unitas heeft voldoende aan een gelijkspel. Kom dat zien zaterdag om 14.30 uur op sportpark Molenburg!