SVW – LRC 5-2 ‘Streepjes walsen over LRC heen’ (Verslag: Patrick Sleeuwenhoek)

64'
Rogier Geritssen (kopbal)

5 maart 2019 20:00

Onbekend

SVW heeft vanavond in het kader van de EM-Cup een dikverdiende overwinning geboekt op LRC Leerdam. De eersteklasser mocht in Gorinchem niet klagen dat het bij de 5-2 eindstand is gebleven.

LRC dat grotendeels aantrad met basisspelers liep al snel tegen een achterstand aan. Ahmed Kelifa brak door over rechts en Musab Abdirahman wist zijn voorzet te verzilveren: 1-0. Op het kwartier verdubbelde SVW de score. Ahmed Kelifa speelde Abdirahman wederom vrij en de behendige spits schoof hem onder de doelman door voor de 2-0. Vlak hierna volgde de aansluitingstreffer van LRC. Doelman Jan Romijn, die de zieke Angelo Perini verving kon zijn hand niet voldoende achter de vrije trap van Maikel van der Water: 2-1. SVW was niet van slag want aan de andere kant zag Youssef Boudou zijn inzet door de doelman weggetikt worden. Uit de daarop volgende hoekschop kopte Michel Vinken de 3-1 binnen. Vlak voor rust maakte SVW ook nog een vierde treffer. Hicham Farhou stak Naser el Mousati weg die de bal binnen schoof. SVW liet voor rust nog na om een 5e te maken met een kopbal en schot over van Zeki Laaiti en een vrije trap die rakelings over de lat schoof.

In de rust aan beide zijdes diverse wissels wat in de tweede helft goed te zien was aan het spelbeeld. SVW was als eerste gevaarlijk via Ahmed Kelifa die de doelman omspeelde maar het zijnet vond. Aan de andere kant werd een indraaiende bal door aanvoerder Rogier Gerritsen binnen geknikt: 4-2
Maikel van der Water zijn poging van eigen helft scheerde maar net over de lat. Tien minuten voor tijd besliste SVW het duel. Hicham Farhou speelde zichzelf vrij en schoot in de verre hoek raak: 5-2.

Door deze knappe 5-2 overwinning op LRC gaat SVW door naar de volgende ronde van de EM-Cup. Zaterdag speelt SVW een uitwedstrijd bij De Zwerver. Op Sportpark de Schans wordt er om 15:00 uur afgetrapt.

SVW – LRC Leerdam 5-2 (4-1)

7' 1-0 Musab Abdirahman
15' 2-0 Musab Abdirahman
23' 2-1 Maikel van der Water
33' 3-1 Michel Vinken
38' 4-1 Naser el Mousati
64' 4-2 Rogier Gerritsen
82' 5-2 Hicham Farhou